Jól kezdte a tavaszi szezont a Répcelaki SE labdarúgócsapata. A Vas Megyei I. osztályban szereplő labdarúgócsapat az első idei fordulóban legyőzte az Egyházasrádócot, majd hazai pályán a Lukácsházát is, ezután ugyan vereséget szenvedtek Szarvaskendet, de a kényszerpihenő előtti utolsó játéknapon ismét nyerni tudtak, a több sebből vérző Szentgotthárd ellen.

Nem jött tehát jól a bajnokság beszüntetése a répcelakiaknak, de van, aki igyekszik a helyzetből a legjobbat kihozni: Harkai Dániellel, a csapat rutinos középpályásával beszélgettünk, arról, hogy miként fogadta a bajnokság és az edzések ideiglenes beszüntetését. 

“Hétfőn délelőtt értesültünk arról, hogy a Répcelaki SE határozatlan ideig felfüggeszti a labdarúgó edzéseket mindegyik korosztályánál, így már valamit sejteni lehetett, hogy valószínűleg a bajnokságot is szünetelteti fogja majd az MLSZ az egész országra kiterjedően, minden osztályt beleértve.” –mondta Dani, aki igyekszik pozitívan hozzáállni a történtekhez, már amennyire lehetséges.

“Mivel nem lehet tudni, hogy mikor fog folytatódni a bajnokság és mikor lehet elkezdeni újra az edzéseket csapat szinten, szerintem fontos, hogy edzésben maradjunk és a mozgást ne hagyjuk abba.”

Arra is válaszolt, hogy ő miként fog készülni az előttünk álló időszakban.

“Remek választás, ha van otthon akár szobabicikli vagy akár futópad. Azért sajnos egy edzésterhelést és meccsterhelést nem lehet összehasonlítani egy–egy otthoni edzéssel. Én gimnasztikázni szoktam, majd mini band szalagokkal végzek különféle erősítő gyakorlatokat, amiket egy lakásban is el lehet végezni. Aki családi házban lakik, annak nagyon jó lehet egy ugrókötél és koordinációs létra, esetleg ingafutások és bóják közti labdavezetések, hogy a labdától se szokjunk el.

Persze a labdarúgásnál és a sport csak másodlagos lehet jelenleg, így gondolja ezt a már jó ideje a Répcelakot erősítő játékos is.

“Valamennyire így azért edzésben lehet maradni, viszont szerintem a legfontosabb most a szeretteink és saját egészségünk védelme, így együnk sok gyümölcsöt és tápértékben gazdag ételeket, amiket kiegészíthetünk bármilyen táplálék kiegészítő vitamin (C-vitamin, Multi vitamin komplexek) formájába. Valamint maradjunk otthon, ha tehetjük, hogy a vírus terjedését még jobban megelőzzük!”

A 19., valószínűleg egy darabig utolsó megyei I. osztályú forduló összefoglalóját ide kattintva tekintheted meg, további megyei labdarúgással kapcsolatos cikkeinket pedig ide kattintva érheted el. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!