A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság küzdelmei a többi ligához hasonlóan szünetelnek a koronavírus-járvány miatt, így élő eredményekről most nem tudunk beszámolni olvasóinknak, ám tudjuk elemezni az eddig látottakat. 

A kényszerpihenő során több, kisebb meglepetésre jól szereplő klubról is írtunk már, ám most egy olyan csapatról számolunk be, akik a korábbi években jóval meghatározóbb szereplői voltak az I. osztály küzdelmeinek, mint napjainkban.

A Szentgotthárd együttese már hosszú ideje erősíti a 16 csapatos első osztályt, a korábbi években -, főleg hazai pályán – mindenkire veszélyes csapatként tartották számon őket, sőt a tavalyi szezonban csupán 2 ponttal maradtak le a dobogóról. Ezek az előjelek nem azt vetítették elő, hogy az idei bajnokságban a kiesés ellen fog küzdeni a gárda, most azonban mégis ez a helyzet.

Az őszi szezon végére úgy tűnt, kiegyenesedhet a csapat, hisz a Celldömölk elleni iksz, és az Egyházasrádóc elleni siker szép teljesítmény volt tőlük, ám a tavaszt ismét csak gyengén kezdték: egy döntetlen mellett 3 vereség a mérlegük 2020-ban.

A gotthárdiak ezzel a tabella 14. helyét foglalják el, 3 ponttal megelőzve a két sereghajtót.

Jól jöhet tehát ez a kis kényszerpihenő a csapat számára, hogy rendezzék a soraikat, és az esetleges folytatásban eredményesebben futballozzanak, mert a korábbi évek tapasztalatai alapján a gárdában ennél jóval több van.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!