A koronavírus-járvány teljesen tönkretette a sportéletet az egész világban (kivéve talán a fehéroroszoknál), ahogy arról már beszámoltunk, a Magyar Kézilabda Szövetség pár napja már bejelentette, hogy az idei szezon véget ért, nem hirdetnek bajnokot semmilyen osztályban sem, és kiesők, valamint feljutók sem lesznek. E döntés kapcsán érdemes végigvennünk, hogy a labdarúgás terén mik a számításba vehető lépések. 

Vegyük alapul az MKSZ döntését, amely a labdarúgás területén azt jelentené, hogy a NB I-ből a totálisan kilátástalan helyzetben lévő Kaposvár sem esne ki, valamint a másodosztályt toronymagasan vezető MTK sem jutna fel. A szombathelyiek biztosan üdvözölnék ezt a határozatot, hisz a Haladás nehéz helyzetben van, a kiesés elkerüléséért küzd a csapat.

Ha az NB III-at nézzük vasi szemmel szintén kedvezően hatna a döntés, mivel a Sárvár szintén az alsóházban található a nyugati csoportban.

Mi a helyzet a megyei osztályokkal? 

Vépen biztosan bosszúsak lennének, hisz jelen állás szerint egy meccsel többet játszva ugyan de vezetik a Vas Megyei I. osztály küzdelmeit a vépiek. Ők inkább egy olyan döntéssel lehetnének elégedettek a szövetség részéről, hogy a jelenlegi állás szerint fejeződik be a bajnokság, mivel eszerint a vépiek lennének a bajnokok. Másrészről persze lennének együttesek, akiket szintén a kiesés rémétől mentene meg egy eltörölt szezon, így borítékolható, hogy bármit is határozzanak a sportvezetők, mindenki kedvében nem tudnak járni.

Arra kicsi az esély, hogy a megyeiből bármely együttes is vállalná az NB III-at jelenlegi formájában, ám a megyei másod-, és harmadosztályból biztosan akadnának együttesek, akik jövőre egy osztállyal feljebb képzelik el a labdarúgást.

A másodosztályban a Gérce, a Söpte és az Ikervár is esélyes lehet a bajnoki címre az északi régióban, míg délen a Csákánydoroszló lehet az első számú gárda, ha a feljutás esélyeiről van szó.

A harmadosztályú megyeis bajnokságokban szintén több együttes vezetősége számolgat a feljutás gondolatával, így egyáltalán nem mindegy számukra sem, hogy miként fejeződnek be idén a bajnokságok.

Spanyolországban és Németországban már kezd látszani a fény az alagút végén, hisz több csapat is belevágott az edzések újrakezdésébe, bízva abban, hogyha zárt kapuk mögött is, de folytatódhatnak a bajnokságok. Szinte biztos, hogy még egy darabig várnunk kell majd a hivatalos döntésre, de az idő szorít, és amennyiben a vezetők a folytatás mellett döntenek, úgy rövidesen lépniük kell, hogy a csapatoknak legyen ideje egy rögtönzött mini félkészülés után újra belevágni a bajnoki küzdelmekbe.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!