Ahogy a grundon, úgy valószínűsíthetően a profi sportolóknál is nagy hagyománya van a mezszámok választásának. Nem egyszer lehetett hallani arról, hogy bizonyos játékosok szerződésben rögzítve kérik az adott számot. Emlékezetes volt Ronaldo-esete, aki Olaszországba igazolásakor tartott igényt a kilences dresszre, ami akkor épp foglalt volt.

Ivan Zamorano akkor kénytelen volt a 18-as mezbe bújni, de cselhez is folyamodott, hiszen az egyes és a nyolcas közé “+”-jelet csinált – ezzel visszavágva a brazil csatárnak. Ennyire mély jelentősége talán nincs egyetlen számnak sem a honi sportolók között. Többen mégis feltették a kérdést, hogy mi alapján választanak számot a nagyok?!

Ebben segítségre hívtuk Perl Zoltánt, aki – ahogy oldalunkon is beszámoltunk róla – újabb három esztendőre kötelezte el magát a Falco együttesének, a város és a klub vezetősége mellett a szurkolók legnagyobb örömére. Feltettük tehát a kérdést a válogatott és a szombathelyi klub hátvédjének, hogy Ő miért választotta egykor a kilences mezt?

– Sokan mélyebb összefüggéseket keresnek a valóságnál. Felmerült már, hogy ez a kedvenc számom, esetleg más okból kötődik hozzám a kilences. Valójában életem felét ebben a mezben töltöttem. Még gyerekként 4 és 15 között emelkedő számsorban voltak a méretek is. Ennek eredményeként került hozzám a kilences. Nem voltam sem kicsi, sem túl nagy, azóta viszont hozzám nőtt ez a szám – mesélte nevetve a kosaras.

A válaszadók szerint a játékos kedvenc sportolója (labdarúgás és kosárlabda tekintetében) miatt választotta ezt a számot. Aki pedig szeretné próbára tenni tudását, megteheti, hiszen továbbra is várjuk játékos kedvű olvasóinkat és várjuk a javaslatokat is, hogy kiről szeretnének többet megtudni a Hungarysport kedves olvasói…

Cikkünk a Vasi Korall Kft. támogatásával készült!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!