A Hungarysport olvasói nemcsak a kiemelt, hanem a kevésbé reflektorfényben lévő sportágak jeles vasi képviselőiről is rendszeresen láthatnak összeállítást. Nem meglepő így, hogy Kajáry Tibor neve is több ízben bukkant fel, amikor a súlyemelő versenyekről van szó. A már 40. életévében lévő versenyző ezúttal is alaposan kitett magáért.

Közel negyed évszázadot töltött különböző termekben a vasi sportember. Kajáry Tibor életkorának köszönhetően már masters korcsoport meghatározó alakjává vált, több nemzetközi sikert aratva. A legutóbbi hétvégén viszont a felnőttek mezőnyben tarolt a Baranyai Sport Egyesület színeiben induló súlyemelő. Ráadásul két klubtársa is dobogóra állhatott ezen az erőpróbán.

Ászáron a Jászai Mari Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Kisbér és Ászár Kupát ahová az ország legjobb versenyzői érkeztek. Már a felkészülés során bizakodhatott a vasi sportoló, aki a Sylver Fitnesz és Wellness Stúdió edzőtermében készült. A terveinek megfelelően alakult a forgatókönyv a megmérettetésen.

– Ezen a súlyemelő versenyen indulhattak azok, akik a saját korosztályukban tudják teljesíteni a minimum harmadosztályú szintet. Én ezúttal a felnőttek mezőnyében, a 81kg-ban indultam, bár a testsúlyom 74,70 kg volt. Azért esett a felnőtt korcsoportra a választásom, hogy a 40-44 éves masters korosztályban országos csúcsokat döntsek – avatott be a szakmai háttérbe a súlyemelő.

Ezt végül maximálisan sikerült véghez vinnie, hiszen a korábban szakításban: 80kg, míg lökésben: 100kg volt a csúcs ezt jócskán túlteljesítette. Az új rekord: szakításban: 100kg, lökésben: 122kg. A masters rekorddal így a felnőttek mezőnyében aranyérmet szerzett a vasi versenyző, ráadásul az egyik felnőtt férfi legjobbjának és az abszolút férfi versenyzőjének járó különdíjat is hazavihette.

Ugyanakkor nem csak saját eredményei miatt izgulhatott Kajáry Tibor, hiszen a Baranyai Sport Egyesület két versenyzője is számot adtak tudásukról.Mosonyi Marietta a nők 55kg-os mezőnyben végzett a második helyen (szakítás: 50-lökés: 62-össz.: 112kg), míg Nagy Annamária a 71kg-osok között lett aranyérmes (szakítás: 60-lökés: 80-össz.: 140kg).

– Nagyon örülök, hogy ilyen eredményesen zártuk ezt a versenyt. Sokat viszont nem pihenek, hiszen július 25-én Tatabányán rendezik a felnőtt országos csapatbajnoki selejtezőt, ahol az év végi döntőbe jutás a cél. Szeretném ugyanakkor megköszönni a klubnak, a teremnek és a támogatóimnak a segítségét, hogy még 24 év súlyemelő versenyzés után is elszántan lépek dobogóra – zárta gondolatait Kajáry Tibor.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!