A Tófürdő adott otthont a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség soron következő versenyének, a II. páros Teqball bajnokságnak. A vasárnap délutáni döntőbe 4 páros kvalifikálta magát, ők körmérkőzés formájában döntötték el a helyezések sorsát. Az idei versenyen már érződött a versenyzők játékán a több gyakorlás, egyre keményebb támadás befejezéseket láthattak a szurkolók. Varga Jenő versenyigazgató, ötletgazda örömének adott hangot, hogy a sportág a feltételek bővülésével egyre magasabb szintet képvisel Szombathely sportpalettáján.

A 16 páros részvételével megrendezett teqball páros mérkőzések már vasárnap délután elkezdődtek, egészen a fináléig minden meccset le is játszottak, ám a döntő pár labdamenete után leszakadt az ég és az óriási vihar lehetetlené tette a folytatást. Ezt követően a felek abban állapodtak meg, hogy kedden délelőtt pótolják a mindent eldöntő csatát.

Így is történt. Ma késő délelőtt már közel 30 fokos hőség fogadta a mérkőző duókat. A Varga testvérpár és gyermekeik egymás ellen játszhatták a finálét. Varga Attila és fia, Dániel Varga Rolanddal és fiával, Mátéval mérte össze tudását.

Ha nem tudtál kilátogatni a Tófürdőre, illetve nem tudtad élőben megnézni a döntőt, IDEkattintva újra megteheted!

Most árulkodjanak fotóink is a színvonalas meccsről.

A keddi döntőben végig szoros magas színvonalú mérkőzésen Varga Attila – Varga Dániel nyert két játszmában a Varga Roland – Varga Máté páros ellen. A bronzmeccsen Dezamits Dominik – Markó Máté legyőzte a Várkony Győző – Ágoston Szilárd párost.

A II. Teqball Városi Bajnokság végeredménye: 1. Varga Attila – Varga Dániel,  2. Varga Roland – Varga Máté, 3. Desamits Dominik – Markó Máté.

Varga Jenő az eredményhirdetésen azt hangsúlyozta, hogy köszönet illeti Schäfer Andrást a DAC labdarúgóját, hogy a versenyt támogatta. A díjakat Schäfer András édesapja, Schafer Péter, valamint Hatos Gábor olimpiai bronzérmes birkózó és Varga Jenő versenyigazgató adták át.

Most jöjjenek a finalistákkal készített interjúink.

A 2. helyezettek sem szomorkodtak.

A teqball verseny mellett a már 12 éve nagy sikernek örvendő szétrúgás szerepelt még versenyszámként, ahol a 20 méter távolságban felállított két kiskapura kellett felváltva kapura rúgni a versenyzőknek. Az öt rúgás után pontegyenlőségnél a „hírtelen halál” döntött a továbbjutásban. A XII. Szétrúgó verseny végeredménye: 1. Varga Attila 2. Varga Dániel 3. Varga Roland.

A XII. éve zajló versenysorozat e hét végén, vasárnap 14 órakor a búvárversennyel folytatódik két versenyszámban: Gyöngyhalász és Búvár Kund versenyszámokkal. A rendezvényen gondolva az érzékeny fülűekre nekik tálba merülő versenyt rendeznek, természetesen Varga Jenő Sportfeltaláló ötlete alapján. A gyöngyhalász verseny városi bajnoki ideje csak emlékeztetőül: 4 perc 55 másodperc!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!