NB II
1. FORDULÓ
Kaposvári Rákóczi–Nyíregyháza Spartacus 0–1 (0–0)
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 1050 néző. V: Pintér Cs.

Kaposvár: Pogacsics – Vachtler (Godzsajev-Telmán, 76.), Ur, Szabó A., Hadaró – Nagy J., Varjas Z. (Földi B., 61.) – Erdei (Borbély Á., 81.), Szakály A., Szabó B. – Balázs Zs. Vezetőedző: Waltner Róbert

Nyíregyháza: Fadgyas – Svedjuk, Jánvári, Fodor F., Galambos – Papucsek (Kártik, 79.) – Farkas Aurél, Sinanovic (Hamed, 53.), Ötvös, Kalocsai (Starosta, 72.) – Hornyák. Vezetőedző: Gálhidi György
Gólszerző: Hornyák (84.)

Nagy várakozással tekintenek az NB II mostani idényére a szurkolók és a szakemberek, nagy kedvvel vetették magukat az idénynyitón játékba a házigazda kaposváriak és a vendég nyíregyháziak is. Ennek ellenére az első félidő nem sok izgalmat hozott, pár kevésbé veszélyes szabadrúgás miatt emelkedtek csak fel a nézők a székekből. Fegyelmezetten védekezett a Nyíregyháza, egy szűrővel és négy középpályással, a hazai támadásokból hiányozott a kreativitás, hiába próbálkozott beadásokkal az új szerzemény, volt román korosztályos válogatott Erdei Carlo.

A hazaiak mestere, Waltner Róbert sokkal több beadást kért az övéitől, a fordulás után az első beívelés után kapott egy büntetőt a Kaposvár, azonban Szakály Attila lövését kivédte jobb lábbal a balra vetődő Fadgyas Tamás – a kontrából meg majdnem gólt szerzett a Szpari, ám Hornyák Marcell próbálkozását védte Pogacsics Krisztián, a kipattanót pedig a kapufára vágta Kalocsai László.

Nem sokkal később Hornyák ziccerben rosszul találta el a labdát, a passzt a csereként beállt szudáni válogatott szélsőtől, Yasin Hamedtől kapta, aki, akár csak Erdei, félig magyar származású.

A hajrára fordulva Szabó Alex pazar ívelése után a kapushoz fejelte a labdát Szabó Bálint, és ezt a kaposvári hibát már góllal tromfolta meg a Nyíregyháza, Hornyák Marcell a harmadik helyzetét már nem hibázta el, könnyed levétel után nagyon okos gólt lőtt az ötös bal sarkáról.

Ötvös Bence a 90. percben eldönthette volna végleg a mérkőzést, de Hamed beadása után közelről nem tudott túljárni Pogacsics eszén, majd Hamed sokadik remek passza után Kártik Bálint lövését is védte a kapus, majd Hornyák gólját les miatt nem adták meg, de belefért: győzelemmel rajtolt a Nyíregyháza, egyelőre nem megy az NB II-ben sem a Kaposvárnak.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!