Kiváló időjárás várta a labdarúgás szerelmeseit Siófokra, ahol a másodosztályú szezonnyitót rendezték. A házigazda ellenfele a Szombathelyi Haladás volt. A nyáron mindkét gárda kerete átalakult, azonban optimisták voltak a vasi szurkolók, hiszen a felkészülés során nemcsak tetszetős játékkal rukkoltak ki a zöld-fehér játékosok, hanem eredményességük is megmutatkozott.

Ezt a formát átmentette Mátyus János csapata a Siófok ellen és már a kezdőrúgás után egyértelművé tette, hogy pontért, pontokért érkezett. Az első helyzetek után egyre veszélyesebb volt a vasi alakulat. A 14. percben góllá érett a mezőnyfölény: Medgyes a kapus hathatós segítségével lőtt a hosszú sarokba.

A találat megfogta a hazaiakat, a vendégeket pedig feldobta és megszállta a Siófok térfelét. Az újabb gól, gólok sem várattak magukra sokáig. A 20. percben Kiss Bence csavart a felsőlécre, a kipattanót pedig Tóth Dávid lőtte a rövid sarokba. Aztán két minutummal később Medgyes két esernyőcselt mutatott be, az elsővel a védőt, a másodikkal a kapust fektette el és vette be a kaput második alkalommal.

A szünetig továbbra is dominált a Haladás, de a szünet előtt egy kósza ellentámadás végén szépített a Siófok. Nem törte le ez a szombathelyieket, mert a térfélcsere után is a vendégek akarata érvényesült. Bár a támadásokat nem adta fel a Mátyus-legénység, a biztos védekezést tartották szem előtt. A hajrára ismét felpörgött a játék.

Jancsó a 78. percben robbant a kapu előterébe és Tóth Dávid lekészített labdáját bombázta a hálóba, a szombathelyi szurkolók legnagyobb örömére. A kegyelemdöfést a ráadás pillanataiban Rácz adta meg és állította be az 1-5-ös végeredményt. Ezzel a forduló leggólgazdagabb találkozóját játszotta a Hali és gyűjtötte be a 3 pontot.

A mérkőzés teljes egészében ITT megtekinthető!

Siófok – Szombathelyi Haladás 1-5 (1-3)

Haladás: Verpecz – Csilus, Mocsi, Devecseri, Bosnjak – Tóth Dávid, Szekér, Holdampf, Kiss B. (Doktorics) – Medgyes (Rácz), Tóth Barna (Jancsó).
Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Horváth P. illetve Medgyes 2, Tóth D., Jancsó, Rácz.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!