Idegenben szerette volna folytatni jó szériáját a Szombathelyi Haladás másodosztályú labdarúgó-csapata. A vasi együttes eddig az előkelő 8. helyen állt és hazai környezetben veretlen mutatóval rendelkezik. Mátyus János együttesének ezúttal nehezebb dolga volt, hiszen a feljutásra pályázó Vasas otthonából akart pontot, pontokat elhozni.

Az összeállítást nézve jól forgatta játékosait a szombathelyiek mestere és egy gyors, letámadó focit játszó vendég alakulat lépett pályára. A kezdeti tapogatózás után próbálta mindkét alakulat a másikra erőltetni akaratát több-kevesebb sikerrel. Az már az első perctől kezdve látszott, hogy jól felkészült a Haladás ellenfeléből, így joggal reménykedtek a vasi szurkolók.

Bosnjak révén a 10. percben veszélyeztetett a vendég gárda, de a szélső ezúttal rossz döntést hozott, így nem született gól. Néhány pillanattal később Szalay lövését kellett védenie a hazaiak kapusának. A félidő derekán aztán megérdemelten szerezte meg a vezetést a Hali. Mocsi érkezett jól egy sarokrúgásra és csúsztatta a labdát a hálóba!

A vezetés megszerzése után hátrább vonta sorait a Haladás, átadva a területet a Vasasnak. Ezután jobbára a fővárosi együttes birtokolta többet a labdát, de Verpecznek nem kellett megizzadnia. Közvetlenül a szünet előtt Medgyes bombázott néhány centivel a kapu fölé. Nagyon jól játszott az első 45 percben a vendég alakulat.

A szünet után próbált ritmust váltani a Vasas, de hiába. Jól zárt a szombathelyi védelem és az ellenakciók igazi veszélyt jelentettel a piros-kékek kapujára. Nagyon érett a gól, amire egészen a második félidő 10. percében. Mocsi után a másik nyári érkező Csilus lőtt kapura egy lecsorgó labdát, ami megpattant ugyan a védőkön, de Jován ez sem segített.

Az utolsó 10 percre aztán nagyot változott a játék képe. Először Silye használta ki a szombathelyi védelem figyelmetlenségét, majd néhány pillanattal később Hidi is eredményes volt. Bár sokkal több helyzetet dolgozott ki a Haladás és a találkozó nagy részén a vendégek akarata érvényesült, ezúttal két pontot hagytak veszni ezen a derbin.

Vasas – Szombathelyi Haladás 2-2 (0-1)

Haladás: Verpecz – Schimmer (Kelemen), Mocsi, Csilus, Devecseri (Németh Milán) – Holdampf, Kiss B. – Tóth D., Szalay (Szekér), Bosnjak – Medgyes
Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Mocsi, Csilus illetve Silye, Hidi

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!