Gondos előkészületek mellett és az MKOSZ iránymutatásának megfelelően rendezték meg szombat este az Egis Körmend egykori kiváló kosarasának emlékére életre hívott sportrendezvényét a Mogyorósy Szilárd tornát, amely idén egyetlen mérkőzésre korlátozódott. Sajnálatos módon ezúttal nem külföldi, hanem hazai csapattal mérkőzött a vasi piros-feketék alakulata.

Izgalomból azonban így sem volt hiány, hiszen az ismert körmendi katlan ezúttal nem izzott annyira. Az előírások miatt alig pár százan tekinthették meg a találkozót. Hiába kezdte jól a vendég alakulat az összecsapást, a Rába-parti gárda gyorsan magához ragadta a kezdeményezést és néhány perc alatt magabiztos előnyre tett szert.

Az alakuló soproni keret azonban szívósnak bizonyult és mindvégig lőtávolságon belül maradt. Így fordulhatott elő, hogy a 20. és a 30. percben is csak 7-8 pontos differenciát mutatott az eredményjelző. Végül – ha nagy küzdelem árán – megérdemelt körmendi sikert hozott a Mogyorósy Szilárd emlékmérkőzés. A rendezvényen az elmúlt évad legtöbbet fejlődő játékosának díját Balogh Máté érdemelte ki.

Egis Körmend – Sopron 79-70

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!