Már hatodik alkalommal rendezik meg a vasi megyeszékhelyen a Polgár Béla Kosárlabda Emléktornát. Ezzel a rendezvénnyel tisztelegnek egykori és jelenlegi játékosok, szakedzők az egykori tanszékvezető főiskolai docensre. Tanári pályáját tekintve a Savaria Gimnáziumot követően a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán, majd a jogutód Berzsenyi Dániel Főiskolán 24 évet töltött el.

Mindvégig elkötelezett támogatója volt a kosárlabdasportnak és edzőként a női csapatot sok szép sikerre vezette. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott emléktornán ezúttal mindkét nem képviselteti magát. A fiúk csapata a Celldömölk gárdájával méri össze tudását, míg a gyengébbik nem képviselői között a házigazda SzoESE mellett a MAFC és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia indul.

Szabó László, a női együttes vezetőedzője elmondta, hogy a felkészülés jó ütemben halad és jól illeszkedik az emléktorna is a naptárba. A két meghívott csapat “személyében” nagyon erős ellenfelek tisztelik meg a rendezvényt, amely papíron is erősebb, a keretükben több, élvonalban edződött kosarassal. A cél ezúttal az új játékelemek begyakorlása mellett az új igazolások beépítése is.

Kovács Georgina és Preisinger Boglárka egyaránt Zalaegerszegről érkeztek, mindketten kiváló játékosok. Ráadásul több A-csoportos mérkőzéssel felvértezve tették át székhelyüket Szombathelyre. A keretben történt változások fényében hasonlóan eredményes szezont vár a vasi együttes trénere a 2020/2021-es esztendő során is, amelyet reményeik szerint kényszerszünet nélkül sikerül befejezni.

6. Polgár Béla Emléktorna

2020. szeptember 13. /vasárnap/
Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok

Torna menetrendje:
10:30 – SzoESE (női) – Dávid Kornél KA (női)
12:00 – Ünnepélyes megnyitó
14:30 – Dávid Kornél KA (női) – MAFC (női)
16:00 – SzoESE (férfi) – Celldömölki VSE (férfi)
17:30 – MAFC (női) – SzoESE (női)
19:00 – Eredményhirdetés

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!