A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban az 5. fordulót rendezték meg: egy találkozóról biztos volt, hogy nem tudják lejátszani, mivel a kőszegiek járványügyi megfigyelés alatt állnak, a többi mérkőzés azonban gond nélkül lezajlott.

A listavezető továbbra is hibátlanul menetel, ám a hétvége során könnyedén ráfázhattak volna a vépiek, a szerencse viszont melléjük állt. Vitatott játékvezetői ítéletek, sok kimaradt vendég helyzet és nagy hazai labdabirtoklási fölény jellemezte a Vép – Répcelak összecsapást, amelyről fotókat is hoztunk.

Hazai pályán szenvedett meglepő vereséget a Celldömölk csapata. A korábbi évekhez képest az idei szezonban már egyáltalán nem számít olyan meghatározó csapatnak a celli gárda, ám a Lukácsháza ellen esélyesek voltak a 3 pont megszerzésére, ám ez végül a vendégeknek jött össze, amellyel felzárkóztak az élmezőnyhöz.

Nem történt sok említésre méltó esemény az Egyházasrádóc – Király SZE mérkőzésen az első 85 percben, bár mindkét oldalon akadtak lehetőségek, amelyek kimaradtak. A hajrára aztán felpörögtek az események: Halmosi Péter második mérkőzésén is betalált, és amikor már mindenki azt hitte, hogy a szombathelyiek ezzel meg is szerzik a győzelmet, akkor jött a hidegzuhany, a 93. percben egyenlített a vendéglátó. A pontosztozkodás igazságos volt a mérkőzés képét tekintve.

A Bükön elszenvedett veresége után már zsinórban a 2. győzelmét szerezte meg a Rábapaty gárdája, miután nagy küzdelemben hazai közönségük előtt legyűrték a vasvári fiatalokat.

A Vasvár ugyan a legrosszabb gólkülönbséget tudhatja a magáénak, ám így sem ők a sereghajtók, hisz a csepregiek még nem tudtak győzni a 2020/21-es szezonban. Bosszantó lehet a csepregi játékosok számára, hogy ismét nagyon kevésen múlott a pontszerzésük, a rumiak a 90. percben szerezték meg a találkozó egyetlen gólját.

Az 5. játéknap legnagyobb arányú győzelmét a Szarvaskend csapata aratta, akik sima, 5 gólos különbséggel lépték le a Szentgotthárdot saját pályáján.

Tovább folytatta rapszodikus szereplését a körmendi csapat is, ám ezúttal a számukra kedvezőbb forgatókönyv szerint alakult a Bük elleni találkozó.

Jegyzőkönyvek, tabella

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!