Nehéz mérkőzés várt a Haladás VSE élvonalbeli futsal együttesre, hiszen a 4. fordulóban a többszörös magyar bajnok valamint kupagyőztes Berettyóújfalu otthonába látogatott. Bár mindkét csapat veretlen az idei kiírásban, a szombathelyiek egy döntetlent már játszottak a Nyírgyulaj ellen, míg a MVFC 100%-os mutatóval rendelkezett a kezdés előtt.

Nem véletlen tartják az ország két legjobb csapatának ezen rangadó résztvevőit, hiszen már az első perctől kezdve nagy iramot diktáltak a játékosok. Ráadásul mindez helyzetekben is megmutatkozott. Hol az egyik, hol a másik csapat akarata érvényesült – egyébként borítékolható volt, hogy háromesélyes a derbi és nem fognak potyogni a gólok.

Ez a várakozás be is jött, hiszen csak egyetlen találat született az első húsz percben. Yubero a szünet előtt köszönt be a vasi kapuba, ezzel lépéselőnybe került a Berettyóújfalu. Ez azonban nem törte meg a szombathelyiek lendületét és újult erővel vetették játékba magukat a pihenőt követően. Remekül muzsikált ekkor is a Hali, élen pedig Hajmási Milán állt.

A szombathelyiek saját nevelésű játékosa – aki nem mellesleg a válogatott alapemberének is számít – ellenállhatatlan volt ezen az estén. Társaival remek összhangban volt és duplájának köszönhetően nemcsak fordított a zöld-fehér együttes, de megszerezte a három pontot és hosszú, hazai veretlenségétől is megfosztotta a Berettyóújfalu együttesét. Nem mellesleg, mindezt teljesen megérdemelten!

MVFC-Berettyóújfalu – Haladás VSE 1-2 (1-0)

Haladás: Gyimesi – Hajmási, Simic, Dávid, Gerencsér
Csere: Alasztics – De Melo, Nagy K., Horváth P., Sipos, Dróth, Vas, Szakasics, Vidák.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Yubero illetve Hajmási 2.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!