Óriási várakozás előzte meg a Haladás-Veszprém élvonalbeli férfi futsal bajnoki mérkőzést, amely televíziós közvetítés miatt szokatlan időpontban, szombat kora délután kezdődött. A nagy csata, rengeteg szurkolót is vonzott, akik telt ház előtt várták a csapatokat. Jó pár vendég szimpatizáns is érkezett a Haladás Sportkomplexumba, bízva a jó veszprémi eredményben.

Már csak azért is bizakodhattak a szomszéd megyeszékhely szurkolói, mert kedvenceik eddigi lejátszott öt mérkőzését megnyerte. A Haladás pedig két ponttal maradt le, várva az előzés lehetőségét. A telt házas rangadón ezúttal is kiemelt figyelmet szenteltek a pandémiás helyzetnek, így kézfertőtlenítés mellett kötelező maszkviseletet is előírtak a helyszínen. A mérkőzés előtt Németh “Bika” Pétert, a csapat egykori játékosát köszöntötték – aki alapítótagja volt a Haladás futsal csapatának is.

Az alaphangot alig 50 másodperccel a kezdést követően Vas Ádám adta meg, aki egy szép lekészítést bombázott a kapu sarkába. A jó hangulatot csak emelte Milos Simic, aki kisodródott helyzetből néhány másodpercen belül növelte a szombathelyiek előnyét. A vendégek trénere azonnal cserét eszközölt és postafordultával jött is a válasz. Pál fordult le emberéről és mattolta a vetődő Alasztics kapust.

Sokáig azonban nem tartott a vendégek lelkesedése, mert Dávid Richárd ismét kettőre növelte az előnyt. Sőt, Dróth egyéni megoldása is gólt ért – a válogatott támadó a kapufa segítségét is igénybe vette. Ezzel a hatodik perc elején már 4-1 állt az eredményjelzőn. Ekkor mindenki további gólokban reménykedett, de hiába, mert a csapatok a védekezésen szigorítottak.

Többet volt a játékszer a Veszprémnél, de a Haladás játékosai több helyzetet jegyezhettek fel. A vasi retesz jól zárt az első félidőben – több veszélyes pontrúgást sikerült hárítaniuk. Ha pedig a védők lemaradtak egy-egy akció végén, akkor Alasztics zárta a szöget, így húsz percnyi játék után maradt a 4-1-es Haladás előnyt jelentő eredmény.

A szünet után sem változott sokat a játék képe. Mindkét együttes igyekezett saját taktikáját ellenfelére erőltetni több-kevesebb sikerrel. A Haladás futsalosai veszélyesen kontráztak, de az utolsó megoldásokba mindig hiba csúszott, ellenben saját térfelét jól szállta meg a zöld-fehér együttes.

A Veszprém a második játékrész derekától már vészkapust is bevezett a felzárkózás, pontszerzés reményében, de hiába. Ezen a napon a Haladás akarata érvényesült és a győzelem mellett annak is örülhettek Juan Ramon Calvo Rodriguez taníványai, hogy átvették a vezetést a tabellán, ráadásul már csak a szombathelyiek veretlenek a bajnokságban.

Haladás VSE – Balaton Bútor FC Veszprém 4-1 (4-1)

Haladás: Alasztics – Dávid, Dróth, Vas, Vidák
Csere: Gyimesi – De Melo Derrieer, Nagy K., Hajmási, Horváth P., Simic, Sipos, Gerencsér, Szakasics.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Vas, Simic, Dávid, Dróth illetve Pál.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!