Még 1985 októberében, az American Cancer Society és egy mellrák-ellenes hatóanyagokat fejlesztő gyógyszercég partneri együttműködéséből született meg az a kezdeményezés, amely világszerte hívja fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelem fontosságára. Magyarországon minden 10. nő érintett élete során az emlődaganatban, ezen esetek 95%-ában azonban a betegség a korai felismerés után gyógyítható lenne.

A Pink Október színét az 1993-ban létrejött a Mellrák Kutatási Alapítvány határozta meg, mint a mellrák elleni küzdelem attribútuma. Ma már lehet rózsaszín sétán, futáson vagy autómentes napon is részt venni. Ehhez a népszerű kezdeményezéshez csatlakozott idén is a Haladás VSE egyesülete, amely a koronavírus-járvány mellett önmagunk egészségmegóvás fontosságát hangsúlyozza.

Ennek jegyében adományozásra is sort kerít a klub. A Magyar Kupa-győztes Hali futsal csapata október 30-án hazai környezetben lép pályára. A bajnoki fordulóban az Újpest lesz az ellenfél és ezen találkozón befolyt adományokat az egyesület a Magyar Rákellenes Liga számára ajánl fel. A vasi csapat mellett vízilabda, amerikai futball klubok is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!