A karantén után remekül kezdte a bajnokságot az Egis Körmend együttese. A Kaposvár elleni összecsapáson több kulcsjátékosát is nélkülöznie kellett a vasi alakulatnak, mégis a kemény védekezés valamint a pontos támadásoknak köszönhetően egy félidő alatt döntésre vitte a mérkőzést. Joggal reménykedtek a szurkolók a hasonló folytatásban Kecskeméten is.

Az egészségügyi előírások betartása mellett rendezték meg az összecsapást. A keretben ott volt Taylor, Ferencz és Tóth Norbert is. Mócsán pontjaival jól kezdett a Körmend, gyorsan meglépett a vendég gárda. A Kecskemét viszont a visszafogott első negyed után magasabb sebességi fokozatra kapcsolt és körmendi részről elmaradtak a pontok is.

Hiába kért időt a vendégek mestere Ziga Mravljak, a nagyszünet előtti percekben már KTE előnyt mutatott az eredményjelző. Leginkább támadásban volt visszafogott a piros-feketék együttese. A szünet után Williams egalizált, de ezzel el is lőtték a puskaporukat a vendégek. Wittmann Krisztián pontszerzés valamint előkészítés terén is remekelt ezen az estén.

Nagy rohamba kezdett az Egis Körmend az utolsó játékrész során. Mosely és Mócsán pontjaival sikerült tíz ponton belül kerülnie a vasi együttesnek, hazai oldalról mindig volt valaki, aki új lendületet tudott adni a KTE-nek. Ezzel megérdemelten nyerte meg a találkozót a Kecskemét, míg a Körmend ezúttal gyenge támadójátéka miatt elszenvedte első vereségét.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Egis Körmend 82-69 (17-25, 22-11, 20-13, 23-20)

Kecskemét: Wittmann 33/18, Thomas 4, Kucsera -, Djerasimovic 14/3, Karahodzic 11/3
Csere: Pesakovic 9/3, Dramicanin 5, Horti 4, Lewis 2
Vezetőedző: Váradi Kornél

Körmend: Thames 17/6, Takács -, Mócsán 13, Williams 17/9, Taylor 9
Csere: Mosely 4, Durázi 4, Ferencz 3, Németh Á. 2, Tóth N. –
Vezetőedző: Ziga Mravljak

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!