A koronavírus-járvány miatt folyamatosan változik a versenynaptár a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság résztvevőinél. Kedd este mégis megrendezték az Egis Körmend és az Atomerőmű rangadót, amely nagy csatát ígért. A nagy akarás lényegében rá is nyomta a pecsétjét az összecsapás elejére, ahol a nagy kapkodás dominált.

Az eladott labdák mellett a pontatlan dobásokkal borzolták a csapatok a kedélyeket. Leginkább a távoli kísérletek maradtak ki, így nagyon lassan gyűjtötték a pontokat. Hazai oldalon főként Taylor volt elemében, aki 6 egységig és ugyanennyi lepattanóig jutott 10 perc alatt. Az eredményjelzőn pedig minimális Körmend előny állt.

Németh Ákos kosarában kezdődött a második etap és a folytatásban már a vasi együttes elképzelése valósult meg. Ekkor már a védekezése is összeállt a piros-feketéknek, bár a negyed közepén még felzárkózott az ASE a nagyszünetig folyamatosan folyamatosan nőtt a csapatok közti különbség. A harmadik negyedben igazi kosáresőt zúdítottak a játékosok.

Hazai oldalon Thames és Durázi volt elemében, míg a paksi részről Shepard valamint Capers kapta el a fonalat. Az utolsó felvonás elején közel húsz pont volt a vasi fór, ami soknak bizonyult a vendégeknek. Bár próbáltak felzárkózni Eilingsfeldék ez csak a tisztes vereséghez volt elegendő. Az Egis Körmend ezúttal megérdemelt győzelmet aratott.

Egis Körmend – Atomerőmű SE 88-76 (18-14, 26-19, 28-21, 16-22)

Körmend: Thames 14/3, Takács 4/3, Mócsán 2, Durázi 15/3, Taylor 18.
Csere: Ferencz 10/9, Mosley 9, Williams 8/6, Németh Á. 8, Tóth N. -.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!