Kecskeméten rendezték a junior korúak, azaz az U20-as korosztályos országos bajnokságát. A Magyar Súlyemelő Szövetség égisze alatt megszervezett és lebonyolított erőpróbáról nem hiányozhattak a szombathelyi versenyzők sem. A Haladás színeit három hölgy és két fiatalember képviselte. Nem is akárhogyan, hiszen négy érmet is szereztek a megmérettetésen.

A legjobban Boros Viktória szerepelt, aki nemcsak súlycsoportjában nem talált legyőzőre, de a hölgyek abszolút versenyében is az előkelő második helyet szerezte meg. Ez pedig tekintve a közel száz fős részvételi létszámot mindenképpen hatalmas fegyverténynek bizonyul. Boros Viktória 194 kilogrammal (89+105) nyerte meg saját, a 81 kilós súlycsoportot.

Mihályka Lili és Darabos Sára egyaránt bronzérmet szereztek saját súlycsoportjukban. Előbbi a 49 kilogrammosok között 74 kilós összteljesítménnyel (34+40) állhatott a dobogó alsó fokára. A Ligeti Ferenc által felkészített 15 esztendős Darabos Sára 55+70-ös eredménnyel, 125 kilogrammos teljesítménnyel ért oda a harmadik helyre.

A fiúk mezőnyében két Haladás versenyző indult. Papp Géza és Mihályka Tibor is a 96 kilogrammosok között bizonyíthatott. Előbbi sportoló kilogrammal második lett (101+123), míg utóbbi 214 kilóval zárt ötödikként (94+120) a kecskeméti erőpróbán.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!