A klub hivatalos honlapján közölt felvezetésből kiderül, hogy négy veretlenül megvívott meccs után, szerdán fájó vereséget szenvedett Csákváron (3-1) a Szombathelyi Haladás. A vasiak máris javíthatnak, hiszen az újonc, jelenleg a 18. helyen álló, a 2011/2012-es bajnokságban a Haladásban is futballozó, Marián Sluka vezette baranyaiakat, a Szentlőrincet fogadják.

A vendégek 15 bajnokijukból négyet megnyertek, két döntetlen mellett kilencszer kikaptak. Legutóbb két kiesési rangadót is elvesztettek, a Csákvártól odahaza 4-1-re, a DEAC-tól idegenben 1-0-ra szenvedtek vereséget. Viszont korábban legyőzték a Gyirmótot és nyertek Győrött is. A Szentlőrincet erősíti többek között a norvég–magyar kettős állampolgárságú korosztályos válogatott Torvund Alexander, a szombathelyi születésű Keresztes Bence, de Szentlőrincen futballozik a néhány éve a Haladásban próbajátékon szereplő Cenaj Drilon és a rutinos, NB I-es múlttal bíró támadó, Frőhlich Roland is.

A vasárnapi meccs előtt a zöld-fehérek szakvezetője mondta el várakozásait a haladas.hu-nak.

– Nagyon szép időszakba rondított bele a csákvári meccs. Ilyenkor egy futballcsapatnak egy lehetősége van: mielőbb kijavítani a vereséget. Bármennyire is ezer sebből vérzünk, egy papíron nálunk gyengébb együttes ellen hazai pályán nyernünk kell. Azt cáfolom, hogy esetleg lebecsültük volna a Csákvárt, egyszerűen nem volt meg a stabil védekezés, ezt használta ki ellenfelünk. Sajnos a kieső embereket nem tudtuk pótolni, ezért kaptunk ki. Márpedig mióta Szombathelyen edzősködöm, nálam a védekezés a legfontosabb. Kulcskérdés, hogy a Szentlőrinc ellen sikerül-e helyettesítenünk hiányzó hátvédeinket. Ha igen, akkor nyerhetünk, amennyiben nem, akkor bajban leszünk. Tizennyolc-húsz éves fiatalokkal pótoljuk a hiányzókat – nyilatkozta Mártyus János vezetőedző.

A meccsről Csilus Tamás begyűjtütt ötödik sárga lapja, Tóth Dávid, Bosnjak Predrag, Schimmer Szabolcs, Devecseri Szilárd és Farkas Balázs pedig sérülés miatt hiányzik majd.

 

 

A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában vasárnap 17 órakor kezdődik a Szombathelyi Haladás – Szentlőrinc összecsapás.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!