Hosszú, karanténban töltött napok után léphetett pályára ismét az Egis Körmend együttese, amely két győzelemmel és egy vereséggel állt a tabellán a fordulót megelőzően. A vendég az OSE Lions volt, amely több csapat életét is megkeserítette az idei kiírásban, így nem mehetett biztosra a Rába-parti alakulat sem a szombat esti derbin.

Hogy mennyire komolyan kellett venni a vendégeket jól mutatja, hogy Abell triplája adta meg a találkozó alaphangját, de ezt követően is lépéselőnyben volt az Oroszlány.A volt Falco-játékos Bíró is betalált kintről és úgy tűnt nőni fog a különbség a csapatok között. Thames és Taylor tettek róla, hogy ne így legyen és lőtávolon belül tartották a Körmendet

A folytatásban is nagy csata dúlt a pályán, főleg támadásban jeleskedtek a csapatok. Ezzel együtt pedig a védekezésben akadtak megingások, amiket kihasználtak a kosarasok. A nagy rohanásban aztán fordított a Körmend, de az OSE Lions mindig betalált, ezért csak 1-2 pontos volt a differencia a csapatok között – még a nagyszünetben is.

A térfélcsere után aztán védekezést váltott a Rába-parti együttes, ez pedig meglátszott az eredményen is. Hat ponttal lépett meg a Körmend, de a vendégektől hol Abell, hol Bailey talált be, ezzel versenyben tartva az Oroszlányt. Még a harmadik negyedben is nyitott volt a kérdés, hogy vajon melyik csapat nyeri meg ezt az összecsapást.

Az utolsó negyedben óriási futásra került sor. Bár a vasi együttes volt lépéselőnyben, három perccel a vége előtt a vendégek fordítottak és kiélezett véghajrá következett. Ferencz büntetőivel, míg Williams és Thames mezőnykosaraival biztosította be győzelmét a Körmend. Ezzel pedig megőrizték a hazai veretlenségüket is, amiért keményebben kellett megdolgozniuk, mint várták a szurkolók.

Egis Körmend – OSE Lions 79-74 (23-24, 19-17, 18-14, 19-19)

Körmend: Thames19/3, Takács 8/6, Ferencz 15/6, Williams 6, Taylor 16
Csere: Mosley 7/3, Durázi 4/3, Oroszi 3/3, Tóth N. 1.
Vezetőedző: Ziga Mravljak

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!