AVUS – HVSC 15-7 (3-4, 3-1, 4-1, 5-1)

OB I/B. 9. forduló – Szombathelyi Vízilabda Aréna (AVUS-medence), zárt kapus

jv: Horváth József, Pszota János

Gólok: Szőke 4, Hajmási, Csányi, Ekler 3-3, Kurucz és Sági 1-1, illetve Vígh dr. 2, Bocskay, Katona, Oláh, Kudella, Kürtösi 1-1. 

 

 

Nehezen lendültek játékba a forduló előtt a tabella 3. helyét birtokló hazaiak, meglepő is volt, hogy hiába szerzett Sági, majd Csányi is vezetést, az első 8 perc végén a több sebből vérző vendégeknek állt a zászló, 3-4.

 

 

Aztán a 2. negyedben rákapcsoltak Gortva Zoltán tanítványai, Szőke, Csányi és Hajmási góljaival fordítottak. A játékrészt 3-1-re megnyerve, 6-5 állt az eredményjelzőn a nagy szünetben.

 

 

A 3. negyed elején Ekler Zsombor kiváló teljesítményét láthattuk, majd Csányi és Szőke is hozzátette a maga találatát. A negyedet 4-1-re nyerte az AVUS, a meccs szinte eldőlt, 10-6-ot mutatott a tábla.

 

 

A 4. negyedben Hajmási András brillírozott, de Ekler, Szőke és Kurucz is eredményes volt. Ezzel még nagyobbra nyílt az olló a 2 csapat között, 15-7 lett a vége, teljesen megérdemelten győzött az AVUS.

 

 

A jegyzőkönyv ITT tanulmányozható, az események sora pedig IDE kattintva böngészhető.

A meccs után Gortva Zoltán vezetőedzőt kértük, meg, hogy értékelje a látottakat.

A bajnokit élőben közvetítettük, ha lemradtál róla vagy újra megnéznéd, az alábbiakban megteheted!

Az AVUS a 9. forduló után a Kanizsa és az Ybl mögött 21 ponttal a 3. helyen áll. A szombathelyiek legközelebb december 5-én szállnak medencébe, akkor a 8. helyen tanyázó Oázis SC lesz az ellenfél. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!