Felemás előjelekkel várták a találkozót a csapatok, hiszen a Haladás a legutóbbi fordulóban kiváló, szinte hibátlan játékkal verte a Tatabányát, addig az Újpest utánpótlás alakulata meglepően simán verte a Közgáz együttesét. Azonban int jel volt, hogy a szezonnyitón már találkozott egymással a vasi és a fővárosi gárda, amelyen már 2-0-ra is vezett a Közgáz, mégis a vendégek örülhettek.

Nagyon koncentráltak a bemelegítésnél a játékosok, mégis elég kapkodóra sikerült az első játszma eleje. Egymás hibáiból éltek a csapatok, majd a vendégek mesterének kellett időt kérnie, miután Szendrődiék szép lassan megléptek. Nem hozta meg a várt hatást Lestár László vezetőedző húzása, egyre jobban játszott a Haladás és szűk húsz percen belül már az első szettet is bezsebelték.

Joggal hihették a közvetítésünket néző szurkolók, hogy hasonló forgatókönyvvel folytatódik a második felvonás. Sajnos nem így történt. A kapkodás és a pontatlan nyitások eredményeként néhány ponttal vezetett a Közgáz. Mucsi Péter kétszer is magához hívatta tanítványait és igyekezett rendet tenni a fejekben. Sikerült, így a játékrész közepén a vezetést is átvette a Haladás.

A véghajrában aztán többet hibáztak a csapatok, ebből a versenyfutásból pedig a hazaiak jöttek ki jobban. Az utolsó szett során ismét a szebbik arcát mutatta a Hali és bár kisebb hullámvölgy ezúttal is akadt, de a végére hitehagyottá vált a fővárosi alakulat. Összességében megérdemelt győzelmet arattak a szombathelyi lányok, igaz a Tatabánya ellen jobban játszottak, de a sikert nem szépségre, hanem eredményre mérik…

Haladás VSE – Közgáz SC és DSK 3-0 (15, 20, 18)

Haladás: Csóka L., Zoltán A., Szendrődi R., Németh B., Sajben L., Blázsovics D.
Libero: Kiss D.
Csere: Varga Á., Fatér J., Héjj L., Németh N., Horváth B.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter
Másodedző: Petre Mircea Antonio

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!