A koronavírus-járványnak köszönhetően nemcsak a honi kosárlabda bajnoság, hanem a nemzetközi kupákat érintően is megváltozott a lebonyolítás menetrendje. Míg a Falco a Bajnokok Ligájában szerepel, az Egis Körmend a FIBA Europe Cup kiírásban, amely a pandémia miatt a halasztás sorsára jutott. A szövetség tájékoztatása értelmében viszont elkészült egy lehetséges forgatókönyv.

A játékosok, edzők és tisztségviselők egészségének védelme és biztonságának garantálása, valamint a sportszerű verseny védelme és a mérkőzések megfelelő megszervezésének, lebonyolításának érdekében döntés született a csoportok módosításáról. Tekintettel arra, hogy a sorozatban érdekelt három klub – a Bakken Bears, a Keravnos és a Tsmoki Minszk – bejutott a Kosárlabda Bajnokok Ligája alapszakaszába, a Mornar Bar pedig viszalépett, ezért a fennmaradó 24 klubot hat, egyenként négy csapatból álló csoportba sorolták át.

Ennek érdekében a G csoport csapatai a B, D és F csoportban rendelkezésre álló helyekre kerülnek a sorsolást megelőző szempontok és a vonatkozó országkorlátozások alapján. A klubok és az érintett nemzeti szövetségek visszajelzéseit figyelembe véve az időpontokban és a versenyrendszerben a következő változások következnek:

Az első kör mérkőzéseit 2021. január 26-29. között rendezik egy helyszínen, körmérkőzéses formában. A csoportok első két helyezettje, valamint a négy legjobb csoportharmadik jut tovább a legjobb 16 közé. Itt nem lehetnek ellenfelek azok a csapatok, amelyek egymás ellen szerepeltek az alapszakaszban.

A legjobb 16 körét és a negyeddöntőket egy helyszínen, rájátszásos formában rendezik meg 2021. március 23. és 25. között. A Final Fourt 2021. április 23-25. között rendezik. A buborékokra vonatkozó koronavírus protokollokat a FIBA Orvosi Bizottsága dolgozza ki az Egészségügyi Világszervezettel folytatott konzultációt követően. A helyszíneket később nevezik majd meg.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!