SPANYOL LA LIGA
13. FORDULÓ

Real Madrid–Atlético Madrid 2–0 (1–0)
Madrid, Alfredo Di Stéfano Stadion, zárt kapuk mögött. V:Lahoz

Real Madrid: Courtois – D. Carvajal (Rodrygo, 79.), Varane, S. Ramos, F. Mendy – Modric (F. Valverde, 88.), Casemiro, T. Kroos – L. Vázquez, Benzema, Vinícius Júnior (Asensio, 79.). Vezetőedző: Zinédine Zidane

Atlético: Oblak – Trippier, Szavics, Felipe (Lemar, a szünetben), Hermoso – M. Llorente, H. Herrera (Lodi,  a szünetben), Koke, Carrasco (Á. Correa, a szünetben) – Luis Suárez ( G. Kondogbia, 73.), J. Felix (Saúl, 60.). Vezetőedző: Diego Simeone
Gólszerző: Casemiro (15.), Oblak (64. – öngól)

Az nso.hu tudósítása szerint az 1. gólt gólt Casemiro szerezte, az első negyedóra végén, és minden bizonnyal a brazil is meglepődött, hogy az ötösről szabadon fejelhetett öt atléticós közül.

Ez volt a Simeone-csapat harmadik kapott gólja ebben a La Liga-idényben, de lehetett volna a negyedik is, ha Karim Benzema bombáját nem tolja korábban a kapufára fantasztikus reflexszel Jan Oblak. A Joao Félix, Luis Suárez csatárkettős nemhogy helyzetig, lövésig sem jutott, az első ilyen kísérletükhöz ezen a derbin az 55. percig kellett várni, ekkor Thomas Lemar lőtt az oldalhálóba az ötös bal sarka elől a Realtól megvett Marcos Llorente beadását követően.

Simeone Lemart a szélsőt a szünetben küldte be, Renan Lodival és Ángel Correával együtt, majd a Real-nevelés Saúlt dobta csatába, de a frissiben felépült Daniel Carvajal bombája előbb a kapufán, aztán Oblak hátán csattant, majd a hálóban kötött ki. A 63. percre eldőlt tehát a rangadó, amelyen a vártnál sokkal gyengébben futballozott az Atlético, amely annyi gólt kapott ezen a mérkőzésen, mint korábban az egész bajnoki szezonban!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!