Nagyon szeretett volna bizonyítani az Egis Körmend élvonalbeli kosárlabdacsapat, hogy a szerda esti Szeged elleni, hazai találkozón elszenvedett vereségből tanult és csak egy kisiklás volt az összecsapás. A javítási lehetőségre sem kellett sokat várni, hiszen szombat este, a televízió kamerái előtt a Sopron együttesével mérte össze tudását a Rába-parti alakulat.

Taylor hatalmas zsákolásával kezdődött a találkozó, azonban nem sikerült fogást találni ellenfelén a házigazdának. Jogela és Jackson pontjaival szép lassan növelte előnyét a Sopron. A vasi együttes védekezése rendkívül szellős volt, hiába váltogatta játékosait és szerkezetet is Ziga Mravljak, nem sok eredménye volt. Az első negyed végén tekintélyesnek mondható 11 pont volt a házigazda hátránya.

A folytatásban már inkább a küzdelem dominált. Nagyon nehezen jutottak el a játékosok a tiszta dobóhelyzetig, többször a büntetővonalon fejeződtek be az akciók. A Körmend szép lassan megkezdte a felzárkózást Thames büntetőivel, azonban a vendégek ügyeltek arra, hogy ne tudjon ritmust váltani a hazai alakulat. A szünetben még a vendégek muzsikáltak jobban.

A térfélcsere után már a Körmend akarata érvényesült. Mócsán és Mosely pontjaival először felzárkózott a házigazda, majd a vezetést is átmenetileg átvették. Az összképet Borisov rontotta, aki kintről és a palánk alól is eredményes volt. A negyed zárásaként a piros-feketék büntetődobásból fordítottak és tettek szert két pontos előnyre a záró felvonás kezdetére.

Az utolsó negyedben aztán Ferencz is beköszönt távolról és ez a lendület már kitartott a mérkőzés végéig. A Sopron nagyon keményen játszott, alaposan megnehezítette az Egis Körmend dolgát, de a hajrában mutatott védekezésével, támadójátékával teljesen megérdemelten aratott sikert és javította hétközi botlását Ziga Mravljak együttese.

Egis Körmend – Sopron KC 89-83 (24-35, 18-13, 21-13, 26-22)

Körmend: Thames 19/3, Takács K. 2, Mócsán 19/12, Williams -, Taylor 19.
Csere: Mosely 15, Ferencz 9/9, Durázi 4, Tóth N. 2.
Vezetőedző: Ziga Mravljak

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!