Nehéz küldetés várt szerda este az Egis Körmend élvonalbeli kosárlabda együttesre. Ziga Mravljak csapata ezúttal Székesfehérváron kellett pályára lépjek a liga egyik legerősebb alakulata ellen. A piros-feketék mellett szólt a tény, hogy legutóbbi három idegenbeli mérkőzésüket megnyerték, ugyanakkor az Alba otthonába nem győzni járnak a csapatok.

Ahogy számítani lehetett rá, óriási taktikai csatát hozott az első negyed. A nagy kapkodásban ritkán jutottak el a kosarasok a tiszta dobóhelyzetekig, így pontban is kevesebb esett. Fej-fej mellett haladtak a felek, hol az egyik oldal lépett meg pár ponttal, hol a másik. Curry és Vojvoda triplákkal próbált nagyobb előnyhöz juttatni a házigazdát, de hiába…

Takács révén ismét egyenlített a Körmend. A szünet előtt viszont Curry és Ahmad pontaival hatra nőtt a különbség. Térfélcsere után védekezést váltott a vendég alakulat és a támadásban is feljavultak. Taylor zsákolása és Ferencz triplája után már a Rába-parti alakulat állt jobban. Sőt a negyed végére, tíz pontosra nőtt a különbség.

A záró felvonásra aztán elfogyott a vasi csapat lendülete, míg fehérvári oldalon Vojvoda és Curry számolatlanul dobta a triplákat, utóbbi pedig még egy látványos blokkot is bemutatott. Thames büntetőit követően megpróbált még egy huszáros hajrát bemutatni a Körmend. Ez azonban csak fellángolás volt, így magabiztos győzelmet aratott az Alba.

Alba Fehérvár – Egis Körmend 91-82 (16-18, 25-17, 19-35, 31-12)

Körmend: Thames 14/3, Mosley 16/3, Mócsán 5/3, Durázi -, Taylor 16.
Csere: Ferencz 17/15, Williams 9/3, Takács 5/3, Tóth N. -, Oroszi -.
Vezetőedző: Ziga Mravljak

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!