Egyéves szünetet követően március közepétől folytatódhat a triatlonosok olimpiai kvalifikációja, amelyet a világjárvány miatt kilenc hónappal ezelőtt függesztett fel a sportág nemzetközi szövetsége (ITU).
Az ötkarikás sportokra szakosodott insidethegames.biz tájékoztatása alapján a döntést meghozó ITU januárban és februárban további konzultációkat folytat majd az érintett szervezetekkel, a kontinentális szövetségekkel, valamint a nemzetközi olimpiai és paralimpiai bizottsággal a kvalifikációs időszak pontos kezdési időpontjáról, valamint annak zárásáról. Emlékeztettek: a 2020-as versenynaptárban megmaradt néhány viadal végeredményét nem vették figyelembe az olimpiai kvalifikációs ranglista pontszámításánál.
A következő szezon első világkupa-versenyét Japánban rendezik meg március 23-24-én, amikor egy tradicionális őszi helyszín, Mijazaki látja vendégül a világ legjobb triatlonosait. A 2021-es versenynaptár alapján jelenleg két időpontban is rendeznek vk-futamot Mijazakiban, a megszokott időpontban, október második felében, közel a vk-sorozat záráshoz, illetve rendhagyó módon most annak elején is, amely tulajdonképpen a 2020-ban lemondott vk-viadal pótlása.
A jövőre halasztott 2020-as tokiói olimpián 55 férfi és 55 női triatlonos indul az egyéni versenyek során, illetve küzd majd meg az új olimpiai számban, a vegyes váltóban. A magyarok közül az olimpiai szimulációs ranglistán Bicsák Bence (28. hely) és Tóth Tamás (48.) szerepel részvételt érő helyen, világranglistán elfoglalt helyezésének (9./57.) köszönhetően. A nőknél Kovács Zsófia (39.) és Bragmayer Zsanett (43.) is befér egyelőre az 55-ös mezőnybe, szintén világranglistás helyével (49./56.). A paralimpián 80 triatlonos indulhat.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!