A hétvége során véget ért a dániai rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság, amelyet végül nagy csatában Norvégia nyert meg Franciaországgal szemben. A bronzmérkőzésen Horvátország nagy meglepetésre a házigazda dán csapatot is legyőzte, így megszerezve a csapat számára a bronzérmet. A női kézilabdázásban páratlanul nagy eredménynek számít ez, pláne úgy, hogy a horvátok több alapemberüket is nélkülözni kényszerültek az Eb-n, ráadásul velük együtt sem számítottak volna esélyesnek. A labda azonban ebben a sportban is gömbölyű, és a horvátok bebizonyították, hogy bizony jó csapategységgel lehet nemzetközi szinten is eredményt elérni.

A sport pedig összehozza az embereket, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a döntőt a helyszínen tekintették meg a bronzérmes csapat tagjai is, akik aztán később együtt ünnepeltek a győztes norvég csapattal.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

EHF EURO (@ehfeuro) által megosztott bejegyzés

A Győri Audi ETO KC csapatát többen is képviselték a döntőben, végül a norvég különítmény örülhetett. A torna legjobbjának megválasztott Stine Oftedal az ünneplés közben a horvátok legeredményesebb játékosával, Camila Micijeviccsel fotózkodott.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

EHF EURO (@ehfeuro) által megosztott bejegyzés

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!