Jó pár meglepetés született a selejtezők során a PDC darts-világbajnokságon és akadtak olyan izzasztó pillanatok, amelyek a még versenyben lévő sztárok éltek át. A világelső van Gerwen a sírból hozta vissza a mérkőzését az angol Cullen ellen, aki bizony magát és a gyengén dobott kiszállóit okolhatja a vereségéért. Viszont nem csak a holland titánnál rezgett a léc.

A 15. helyen kiemelt Ratajski is csak a hetedik, döntő szett során tudta kivívni a továbbjutást Clemens ellen. A korábbi világbajnok Gary Anderson viszont lesöpörte riválisát, könnyed ujjgyakorlat volt számára a Petersen elleni összecsapás, melyet 4-0-ra zsebelt be. Nagyon egyik továbbjutó sem ünnepelhet, hiszen január elsején már a negyeddöntőkre kerül sor.

A londoni Alexandra Palace is új arcát mutatta eddig a világbajnokságon, hiszen nézők nélkül bonyolítják le az erőpróbát. Ez viszont néhány játékos teljesítményén is meglátszik, így még inkább nagyobb koncentrációt igényel a versenyzőktől egy-egy dobás. 2021 első negyeddöntőjét Ratajski és a Family Guy-ból ismerős Peter Griffinre hajazó megjelenéső Bunting vívja.

Az esélyek – már csak a világranglista helyezésből kiindulva is – a lengyel sportoló mellett szól, bár tény, hogy az angol rivális győzelme nem lenne akkora szenzáció, mint a többi párosításnál. Van Duijvenbode menetelése elismerésre méltó, de Anderson számára ez az összecsapás a köztelező kategória kellene, hogy legyen. Igaz, meglepetésből már eddig is kijutott a hollandnak köszönhetően.

Nagyon megosztó személyiség Gerwyn Price, akinek a tudását viszont hiba lenne alábecsülni. A világranglista 3. helyén álló angol versenyző Daryl Gurney ellen vívhatja ki a legjobb négy közé jutást. Az este kiemelt mérkőzését a hollandok kiválósága, Michael van Gerwen vívja Chisnall ellen. Látva ezen játékosok formáját megjósolhatatlan ki örülhet a nap végén. Egy dolog biztos, hogy a továbbjutáshoz már öt szettet kell nyernie a versenyzőknek.

PDC darts-világbajnokság

Negyeddöntő párosítás:

Január 1. (péntek)
13:00
Ratajski (Pol) (ranglista: 15.) – Bunting (Eng) (ranglista: 26.)

14:30
Anderson (Sco) (ranglista: 13.) – Duijvenbode (Ned) (ranglista: 43.)

19:00
Price (Wal) (ranglista: 3.) – Gurney (Nir) (ranglista: 11.)

20:30
van Gerwen (Ned) (ranglista: 1.) – Chisnall (Eng) (ranglista: 8.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!