Kaposvári KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 76-74 (23-19, 13-26, 22-13, 18-16)
Bajnokság, 20. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Papp P., Goda L., Nyilas I. (Farkas Z.)

KKK: M. Curry 15/6, Krnjajski 2, Baki 5/3, Rivers 19/3, Révész 14. Csere: Miliszavljevics 11/3, Bogdán 7/3, Puska B. 3/3.

Falco: Váradi 11, Dancsecs -, Benke 13/9, Bruinsma 12, Lake 8. Csere: Barac 8, Perl 19, Keller Á. 3, Doktor P. -, Kovács B. -.

Az 1. negyedben a hazaiak vezethették az első támadást, amiből Révész eredményes is tudott lenni. Újabb Révész-dupla után Váradi büntetőkből szerezte az első szombathelyi pontokat, 4-2. Jól kezdtek a hazaiak, újabb 3 duplájuk után Lake zsákolt látványosan, 10-6. A játékrész derekán szép akciót fejezett be ziccerrel Váradi, majd Bogdán büntetői után 12-8 állt a táblán. Ezután Bruinsma 4 büntetőt is bedobott, majd Keller közelről volt pontos, 17-16. Nagyon sok labda nélküli szabálytalanságot követett el eddig a Kaposvár, a Falco pedig ezt jól ki is használta. Az utolsó percben kaptunk még egy triplát, némi meglepetésre 23-19.

A 2. negyed is Révész-kosárral és nagyon sok hibával indult, mindkét oldalon sok pontatlan dobás után Benke dobott triplát. Aztán Bruinsma kosara után Lazic mester kért időt, 28-26. A kaposvári csapatkapitány, Baki remek helyzetfelismerése után már mindkét csapat 4-4 büntetőt hagyott ki, majd Bruinsma dobott közelit, 30-29. Lake közeli duplája és Perl egész pályás rohanása után 30-33. Bogdán triplával jelentkezett, de Váradi szép kosara után Lake is betalált 33-39. Jól játszott a sárga-fekete csapat a félidő hajrájában, bár Baki újabb triplája miatt nem nőtt 10 fölé a különbség, 36-45.

A 3. negyed 2. percének végén Curry tripláját, majd Váradi 2+1 pontját jegyezhettük fel, 39-47. Barac kosara után percekig 41-50 állt a táblán. Ezt követően egy hazai hármas, aztán egy Benke-dupla volt műsoron, 44-52. Perl után Curry és újra Zozó volt precíz, 49-56. Rivers dudaszós triplája után 54-58-ra zárkózott fel a hazai gárda. Sőt, Curry triplája után, már az utolsó percben Bogdán egyenlített, 58-58.

A 4. negyed is hazai pontokkal startolt, aztán Benke hármasa hullott be, 60-61. Révész-dupla után Benke-tripla jött, 62-64. Az utolsó játékrész közepén egymás hibáiból éltek a csapatok, majd Perl duplája után Lazic élt ismét az időkérés lehetőségével, 62-66. Óriásit küzdöttek ezekben a percekben a kaposváriak, akik egy triplával 4 perccel a vége előtt visszavették a vezetést, 67-66. Révész büntetőzött hibátlanul, de Zozó labdája is célt ért, a végső dudaszó előtt 3 perccel 69-68. Rivers újra betalált, de Bruinsma is pontos volt, 73-72, de már csak 2 perc volt vissza. Bruinsma középtávolját követően, 73-74-nél ismét hazai játékmegszakítás következett. Curry 20 másodperccel a vége előtt bedobta mindkét büntetőt, s ezzel 75-74-nél Gasper Okorn kért időt. Sajnos az utolsó akciónknál Zozónak nem sikerült kosárral befejezni a támadást, ráadásul miután Keller odaütött, Curry még büntetőzhetett is, ezzel nem várt vereséget szenvedtünk, 76-74.

Nikola Lazics: – Nagy bravúrt vittek véghez a fiúk, igazi csapatként játszottak. Tudtuk, hogy a Falco Nyizsnyij Novgorodban szerepelt és hosszú utazáson van túl, de jól kosárlabdáztunk az egész mérkőzésen. A védekezésünk volt a győzelmünk kulcsa. Bátran játszottunk támadásban, és abszolút megérdemelten nyertünk. A harmadik és negyedik negyedben sem estünk pánikba, amikor vezetett a Falco. Az önbizalmunknak nagyon jól jött ez a siker, sok problémánk volt a mérkőzés előtt, nem gondoltam, hogy ilyen szinten tudunk játszani. A gondjaink megmaradtak, de megyünk tovább és meglátjuk, mit tudunk csinálni.

Gasper Okorn: – Megérdemelten nyert a Kaposvár. A csapatunkról annyit tudok mondani, hogy a legnehezebb helyzetben vagyunk, amióta itt dolgozom. Szeretnék elnézést kérni a szurkolóktól, a várostól és a szponzoroktól is, ennek nem lett volna szabad megtörténnie. Vállalom a felelősséget ezért, le kell ülnünk és majd meglátjuk, mi történik.

A tegnapi forduó után a Falco a 3. helyre csúszott vissza, a Kaposvár pedig a 12. helyre kapaszkodott fel. A sárga-feketék kedd este az Aréna Savariában az Alba Fehérvár ellen folytatják.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!