A Hali mai ellenfele eddig két, 3-1-es győzelmet aratott, előbb Makón, majd Salgótarjánban nyertek két góllal. A szombathelyiek a 6. fordulóban 3-0-ra győztek a Szegedi VSE vendégeként, majd játék nélkül, 3-0-al jutottak tovább a Ménfőcsanak ellen – a kisalföldiek ugyanis a koronavírus miatt kétszer sem tudtak kiállni – ennyit az előzményekről.

A bajnokságban a pécsiek legutóbb hazai környezetben 4-2-re verték a Kazincbarcikát és a tabella előkelő 3. helyét foglalják el, míg a Haladás Szegeden gyűjtötte be a 3 pontot. Az őszi bajnokin a Rohonci úton nem született gól a Haladás – Pécs összecsapáson. A mostani találkozó előtt Mátyus János vezetőedző a klub honlapjának mondta el várakozásait.

 

Minden mérkőzés más, bár tény, sem mi, sem a pécsiek nem felejtettek el futballozni az őszi találkozónk óta. Az akkori meccsen – bár jobban futballoztunk náluk – meggyűlt velük a bajunk. A Pécs nagyszerűen szerepel a bajnokságban és nyilván a kupában is tovább akar lépni – de mi is. Nagyon fontos számunkra a kupa, de nagyon fontos a bajnokság is. Pécsett olyanok is szerepet kapnak, akik eddig kevesebbet játszottak, be kell bizonyítaniuk, hogy a csapatban a helyük. Továbbjutást várok. A sok utazás miatt a regeneráción, a pihenésem volt a hangsúly, mert fontosnak tartottam, hogy a meccsre felfrissüljünk – fogalmazott a szombathelyi mester.

A PMFC – Szombathelyi Haladás kupameccsen 14 órakor harsan fel a kezdő sípszó, az összecsapást – a pécsi klub médiacsapatának közvetítésében – nálunk is megtekintheted. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!