Nagy elszántásggal léptek pályára a csapatok Szombathelyen, a Haladás Sportkomplexumban, ahol a férfi élvonalbeli futsal bajnokság első rájátszásbeli mérkőzését rendezték. Ezúttal a Kecskemét vizitált a vasi megyeszékhelyen, amely néhány hete ugyanitt, alaposan megnehezítette Juan Ramon Calvo Rodriguez csapatának dolgát és csak a hajrában veszített egy megnyertnek tűnt összecsapást.

A Haladás viszont első bajnoki győzelméért hajt, épp ezért az alapszakasz élén végzett zöld-fehérek számára csak a győzelem volt elfogadható eredmény. Ennek megfelelően hatalmas elánnal kezdtek a csapatok. Inkább a támadósor villogott mindkét oldalon, náluk jobban pedig csak a kapusok voltak elemükben. Rigó és Alasztics földöntúli bravúrokat mutattak be.

Aztán Sipos villanásával megszerezte a vezetést az esélyesebb Haladás, de egy kisbüntetőből szinte azonnal válaszolni is tudott a Kecskemét. Jól tükrözi az első félidőt, hogy több, mint negyven kapuralövést eresztettek el a játékosok, de csak kétszer rezdült meg belülről a háló. A második félidő már inkább állóháborúra emlékeztetett. Mindkét csapat jobban koncentrált a védekezésre.

Ez viszont a Haladásnak kedvezett, hiszen sokkal nagyobb területe volt építkezni és ez a helyzetek számában is megmutatkozott. Dróth és Simic kísérlete után Dávid Richárd lövése már utat talált Rigó kapujába. A vendégek pedig már nem tudtak kellően felpörögni, így a hajrára vészkapus megoldásra váltottak. Nagy helyzetig viszont már nem jutottak el a kecskeméti játékosok.

Vas révén még növelhette volna előnyét a Haladás, de a válogatott játékos kísérletét nem tudta értékesíteni, így maradt a minimális különbségű győzelem. A mérkőzés egészét tekintve megérdemelt hazai siker született az első rájátszásbeli összecsapáson, amely még sokat érhet a folytatásra nézve a szombathelyieknek.

Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal 2-1 (1-1)

Haladás: Alasztics M. – Hajmási M., Dávid R., Dróth Z., Vas Á.
Csere: Gyimesi M. – Kovács M., Nagy K., Simic M., Sipos G., Gerencsér A., Szakasics B., Vidák B.
Edző: Sziffer András

Gólszerző: Sipos G., Dávid R. illetve Mánya

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!