Hétközi fordulót rendeznek a másodosztályban, a 4. helyen álló, 48 pontos Pécsi MFC otthonában lép pályára a 6. helyezett, 40 pontos Szombathelyi Haladás.

A két gárda immáron harmadszor csap össze a 2020/21-es kiírásban. Ősszel a Rohonci úti bajnokin gól nélküli döntetlenre végeztek a csapatok, míg a Mol Magyar Kupa 8. fordulójában, február 10-én a zöld-fehérek Dragóner Filip 89. percben szerzett góljával 1-0-ra nyertek.

A haladas.hu meccselőzetese szerint a pécsiek a bajnokságban idén két-két győzelmet és döntetlent, egy vereséget gyűjtöttek be. Legutóbb a szomszédvári összecsapáson Szentlőrincen 0-0-t játszottak. A Vas László irányította me­csek­aljaiak különösen a védekezésükre alapozhatnak, az NB II-es mezőnyben a piros-feketék kapták a legkevesebb gólt – mindössze tizenhatot. Házi gólkirályuk pedig a 6 gólos Geiger Norbert.

A Haladás az ajkai vereség után vasárnap egy félidő alatt lerendezte a Kaposvár elleni meccset, a zöld-fehérek látványos, lendületes, gólratörő játékkal 4-0-ra nyertek. Úgy, hogy akár még nagyobb különbséggel is nyerhettek volna a vasiak. A pécsiek elleni fellépésen bizakodásra adhat okot, hogy utóbbi két meccsen a PMFC nem tudott betalálni a Hali kapujába.

Az elutazás előtt Mátyus János nyilatkozott a Haladás Tv-nek.

– Tudjuk, hogy ellenfelünk nagyon szervezetten játszik, jól védekezik, a pontrúgás pedig roppant erős fegyverük. Amennyiben elhárítjuk veszélyes támadásaikat, akár a győzelemre is esélyünk lehet. A legutóbbi pécsi kupameccsünkhöz hasonló összecsapást várok és bízom benne, hogy legalább az egyik pontot elhozzuk Pécsről – fogalmazott a mester.

A Merkantil Bank Liga 27. fordulójában ma 14.30-kor kezdődik a Pécsi MFC – Szombathelyi Haladás bajnoki. Az összecsapást a helyi klub youtube-csatornájának közvetítése alapján nálunk is megtekintheted. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!