Szombatot követően szerdán is fontos találkozó várt az Egis Körmend együttesére, amely edzőváltáson esett át. A Sopron elleni összecsapáson még nem lehetett a pálya szélén Antonis Constantinides, de a ZTE elleni szomszédvári rangadón már Ő dirigálta régi-új csapatát. A kezdés viszont nem sikerült úgy, ahogy azt a szurkolók szerették volna.

Szabó Zsolt vezetésével gyorsan meglépett a Zalaegerszeg és 2-11-es állásnál időt is kellett kérnie a hazaiak mesterének. Ez némiképp megtörte a vendégek lendületét és a Körmend fokozatosan felzárkózott. A negyed végét viszont ismét megnyomta a ZTE és várhatta kedvezőbb helyzetből a folytatást. Ekkor viszont már Thames is elkapta a fonalat és kiegyenlítetté vált a játék.

Nagy küzdelem folyt a pályán, minden lepattanóért komoly csatákat vívtak a játékosok. A szünetre 45-42-es állásnál vonulhattak a csapatok, s ekkor még úgy tűnt, nehéz pillanatok várnak még a vasi együttesre. A pihenő viszont újult erőt kölcsönzött a házigazdának ésa magabiztos védekezés mellett extrán tüzeltek mezőnyből, gyorsan tíz pont fölé nőtt a különbség.

Ezt az előnyét pedig tudatosan és jól őrizte az Egis Körmend és főként Taylor kiváló játékának köszönhetően esélyt sem hagyott a Zalaegerszeg számára a Rába-parti együttes. Szükség is volt erre a sikerre a piros-feketéknek, hiszen a tervek szerint, a következő fordulóban Körmenden rendezik a vasi rangadót, amely mindig óriási erőpróba mindkét csapat számára.

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK 97-80 (22-27, 23-15, 29-18, 23-20)

Körmend: Thames 9/3, Oroszi -, Mócsán 11/9, Simons 17/9, Taylor 17.
Cserék: Ireland 21/6, Ferencz 8, Németh 6, Takács 4, Tóth 4.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!