Nehéz mérkőzés várt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosarasaira, akikre a hétvégén egy hosszú út és egy kemény ellenfél várt. Bár a Törekvés SE formája meglehetősen ingadozó, hazai környezetben mindenkire komoly veszélyt jelent. Tisztában volt ezzel Szabó László együttese is, amely nem tett le még arról a tervéről, hogy visszaszerezze a listavezető pozíciót.

Ehhez viszont mindenképpen győzniük kellett a vasi lányoknak. Az összecsapást Kovács Gina kosara nyitotta, majd felváltva vezettek a csapatok egészen a játékrész hajrájáig. Ekkor viszont a SzoESE megerősítette a védekezését és támadásban kivárásra játszott. Jól is tették, mert zsinórban 13 pontot szereztek és egyet sem kaptak, így nemcsak a fordítás jött össze, de magabiztos előnyre is szert tettek.

Balogh és Kovács pontjaival őrizte vezetését a SzoESE, a szünetig pedig növelni is tudták a különbséget. Próbált szerkezetet váltani a Törekvés SE és úgy tűnt, hogy sikerül kifogniuk a szelet a vendégek vitorlájából. Ekkor Szabó László kért időt és ez megtette hatását. A vasi lányok a hárompontos vonal mögül kezdtek bele a pontgyártásba és milyen jól is tették ezt…

A találkozón ugyanis 12 trojkát szereztek és mindezt nagyon jó hatékonysággal. Szabó-Haklits Zsuzsa egymaga ötször talált be kintről – és 50 %-os pontossággal tette mindezt. Igazi vezérként segítette együttesét a csapatkapitány. Így tett Kovács Gina is, aki a 22 szerzett pontja mellett 16 gólpasszt osztott ki. Nem is okozott meglepetést, hogy rendkívül nagy különbségű sikert arattak a szombathelyi lányok.

Törekvés SE – SzoESE 67-96 (20-27, 12-26, 17-23, 18-20)

SzoESE: Kovács G. 22/3, Preisinger B. 8/6, Püspöki L. 3, Szabó-Haklits Zs. 31/15, Balogh V. 12.
Csere: Plózer P. 8, Mezősi A. 6/6, Koltay D. 3/3, Dervalits A. 3/3, Sándor A. -.
Vezetőedző: Szabó László

Törekvés SE legeredményesebb pontszerzői: Szilvási 20, Dobos 14, Strbik 14/3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!