Összetettben Kozmor József állt az élen a Nyugat-dunántúli csoportban a Dreher Magyar Darts liga pontversenyében. A második fordulót pedig néhány napja ismét a vasi megyeszékhelyen, a Haladás Sportkomplexumban rendezték meg. Ezúttal is szép számmal neveztek a Szombathelyi Darts Club SE versenyzői, de jöttek versenyzők a szomszédos megyékből is, ezzel emelve a sportesemény színvonalát.

Az már az elején kiderült, hogy senki nem mehetett biztosra. A szervezők ezúttal – a magas nevezői létszám (38 fő) miatt – nyolc csoportra osztotta a résztvevőket, akik két nyert legig játszottak és döntötték el a továbbjutást érő helyek sorsát. Egy-egy figyelmetlenség értékes legveszteséget is jelentett, ami kulcsfontosságúnak bizonyult a folytatást nézve.

Az egyenes kieséses szakaszban már 4 nyert legig játszottak a versenyzők, de biztosra nem mehetett senki. Az adott jó vagy épp formaidőzítés több meglepetést is tartogatott. A végső győzelemre is esélyes Szajkó Roland a legjobb tizenhat között búcsúzott, akárcsak Csóka András vagy épp Kozmor József. Remekeltek viszont a fiatalok, akik alaposan felkészültek az erőpróbára.

A legjobb négy közé Budavári Zsombor, Dobos Dávid, Kámán Alex és Kámán Lehel jutott. Nagy kérdés volt, hogy vajon ki fog a döntőbe jutni. A Kámán-család ekkor már igazán elemébe volt, hiszen Lehel magabiztos játékkal Budavárit (4-1), míg Alex Dobos Dávidot (4-3) győzte le. Érdekesség, hogy a 16 éves Dobost januárban igazolta le az SZDCSE és már több nagy versenyen indult, illetve ért el szép eredményeket.

Végül nagy várakozás előzte meg a Magyar Darts Liga Nyugat-dunántúli bajnokság második fordulójának döntőjét, amelyet apa és fia párharcát hozta. Ezt végül a nagyobb rutinnal rendelkező Kámán Lehel nyerte 4-1-re. Extra díjazásban sem volt hiány, hiszen Zalaegerszeg mellől érkező Kosárkó Attila egy 136-os befejezéssel tett szert pénzjutalomra.

Magyar Darts Liga – II. forduló
Nyugat-Dunantúl
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

1. Kámán Lehel (SZDCSE)
2. Kámán Alex (SZDCSE)
3-3. Budavári Zsombor és Dobos Dávid (mindkettő SZDCSE)

Ranglista – Nyugat-Dunántúl
1. Kámán Lehel (SZDCSE) – 44 pont
2-2. Kozmor József és Kámán Alex (mindkettő SZDCSE) – 40 pont
4. Marton Olivér (SZDCSE) – 28 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!