Javában zajlik a női másodosztályú röplabda bajnokság felső-házi rájátszása. Az 5. fordulóban a Haladás VSE hazai környezetben lépett pályára, ellenfele pedig az egyik legerősebb csapatként jegyzett Veszprém volt. A szomszédvári párharc első felvonását a VESC nyerte, így Mucsi Péter együttesének mindenképpen vissza kellett vágnia, hogy legyen esélye a végelszámolásnál.

Bár sérülések megtizedelték a vasi együttest, ennek ellenére hatalmas elánnal esett ellenfelének a Haladás. A meccset ÉLŐben közvetítettük!

Remek nyitások, pontos sáncmunka és precíz ütésekkel gyűjtötték a pontokat a vasi lányok. Még a vendégek mesterének időkérései és cseréi sem zökkentették ki a zöld-fehér alakulatot, amely bő húsz perc alatt könnyedén bezsebelték az első szettet is.

A folytatásban viszont már magára talált a Veszprém és Májusi Dóra valamint Dordzsceren Dádzsó pontjaival meg is lépett. Mucsi Péter időt kért és ez úgy tűnt, hogy használni fog. Mint utólag kiderült, ez csak átmenetileg orvosolta a problémákat, mert a vendégek szívósan védekeztek. A szett hajrájára aztán fordult a kocka és Takács Berni ütéseivel fordított a Haladás.

A minimális különbségű előnyével pedig jól sáfárkodott a vasi alakulat, amely egy szettre volt a győzelemtől. Az utolsó felvonásra aztán mindkét csapat kihozta magából a maximumot. Óriási mentéseket, labdameneteket rejtett ez a játszma és a kiegyenlített teljesítmény miatt lehetetlen volt megjósolni azt is, hogy ki nyeri a harmadik szettet.

A hajrára 3 pontos Haladás előnnyel fordultak a felek, de hősies játékkal egálra mentett a Veszprém – több mérkőzéslabdát is hárítva. A “ráadásban” aztán a hazai lányok koncentráltak jobban és két öldöklő labdamenetet követően megnyerték 3-0 arányban a találkozót és vágtak vissza a Veszprémnek, az ugyanolyan különbségű, idegenbeli vereségért. A következő fordulóban pedig a SzoESE ellen zárja a felső-házi rájátszást a Hali.

Haladás VSE – VESC 3-0 (17, 21, 24)

Haladás: Csóka L., Zoltán A., Héjj L., Takács B., Sajben L., Németh B.
Libero: Kiss D.
Csere: Varga Á., Katona V., Németh N., Horváth B.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter
Másodedző: Petre Antonio Mircea

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!