A Falco szerdán nagyon simán győzte le a PVSK csapatát a 2. negyeddöntőben, erről részletesen ITT olvashattak. A pénteki első elődöntőben az a Szolnoki Olaj lesz az ellenfél, aki idén már két alkalommal is legyőzte Váradiékat.

A meccs előtti beharangozóban Gasper Okorn vezetőedző a sárga-fekete klub közösségi oldalának nyilatkozott.

– Az eddigi két rangadónkon a küzdés és a győzni akarás dominált. Természetesen vissza akarunk vágni a vereségekért, de ehhez szinte hibátlan játékra lesz szükség. Nagyon nehéz meccsre számítok, aminek külön pikantériát ad, hogy a kupa miatt egy meccsen dől el minden. Céljaink eléréséhez le kell győznünk az Olaj csapatát – fogalmazott a Falco mestere.

A válogatott center, Keller Ákos szerint a hatékony védekezés és a jó kinti dobások dönthetnek a Falco javára.

xxx

Az Egis Körmend csapata a sorrendben 4. negyeddöntőben szoros csatát nyert az Atomerőmű ellen. Az összefoglalót ITT olvashatták.

A mai második elődöntőben a DEAC várja a piros-feketéket, az a hajdúsági együttes, amely meglepetésre legyőzte a szezonban kiegyensúlyozott teljesítménnyel kirukkoló Szeged csapatát. Épp ezért nem árt, ha komolyan veszi ellenfelét Antonis Constantinides alakulata, amely igazán élvezetes forgatókönyv végén jutott tovább az előző körben. Ugyanakkor intő jel lehet a vasi együttes számára, hogy kiegyensúlyozottabbá váljon játéka.

Merítési lehetőségként a bajnokságot vehetik alapul a Rába-parti játékosok, hiszen az 5. és a 18. fordulóban is legyőzték a Debrecen csapatát. Idegenben egy 83-87-es, majd Körmenden egy 112-109-es sikerrel vették az akadályt. Fontos azonban azt is kihangsúlyozni, hogy mindkét találkozó hosszabbítás után dőlt el és látva az eredményeket, lehet borítékolni, hogy a Magyar Kupa elődöntőjében hasonlóan nagy csata várható.

Zsíros Tibor Magyar Kupa elődöntő

2021. április 9. péntek
15:00
Szolnoki Olajbányász – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

17:45
DEAC – Egis Körmend

Mindkét találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!