A magyar válogatott mérkőzéseinek árnyékában javában zajlanak a másodosztályú futsal bajnokság fordulói. A nyugati csoport alapszakaszát a második helyen fejezte be a Haladás VSE II., majd a felső-házi rájátszást vereséggel kezdte meg. Sziffer András együttese a 6. fordulóból előrehozott mérkőzéssel szeretett volna javítani Szigetszentmiklós ellen, ami nem ígérkezett könnyű feladatnak.

Már csak azért sem, mert az alapszakasz során mindkétszer csak 1-1 gól döntött a szombathelyiek javára (2-1 és 4-3 arányban). Kiegyensúlyozott és szoros mérkőzésre lehetett számítani. Jól kezdte a zöld-fehér alakulat az összecsapást és már az első percben a vezetést is megszerezték a vendégek. A hazaiak próbáltak azonnal egyenlíteni, de erre csak az ötödik perc végén volt lehetőségük.

Nagyon szervezettek védekeztek a csapatok, több helyzetet is jegyezhettek a felek, de újabb gól már nem született az első félidőben. A folytatásban is nagy küzdelmet folytattak a csapatok a pályán, egyre fokozódott a hangulat. Knizs révén ismét a szombathelyiek jutottak lépéselőnybe, ráadásul a hajrához közeledve egyre jobban kitámadtak a hazaiak, ezzel lehetőséget biztosítottak a kontratámadásokra.

Egy ilyen akció végén már kettővel ment a Hali és bár a végén kétszer is betalált a házigazda, Gerencsér gondoskodott arról, hogy vasi sikerrel érjen véget az összecsapás. Ezzel a sikerrel őrzi a tabellán második helyét a Haladás VSE II., hétfőn pedig igazi rangadóra kerül sor, amikor a listavezető TFSE otthonába látogatnak Sziffer András tanítványai.

Kisép Futsal Szigetszentmiklós – Haladás VSE II. 3-4 (1–1)

Haladás: Homlok – Nagy K., Horváth P., Gerencsér A., Vatamaniuc-Bartha.
Csere: Németh K. – Horváth Z., Szakasics B., Németh B., Knizs.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Kuti, Nagy R., Reznek illetve Gerencsér A. 2, Vatamaniuc-Bartha, Knizs.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!