Zárt kapuk mögött rendezték meg Jacksonville városában a ketrecharcosok számára az UFC 261 gálát, amelynek főmérkőzésén a váltósúlyú bajnok is ketrecbe lépett. A kategória jelenlegi uralkodója a nigériai Kamaru Usman már 13-0-ás mérleggel rendelkezik és nem először találkozott kihívójával, az amerikai Jorge Masvidallal. A legutóbbi párharcuk nem volt emlékezetes.

Masvidal egy betegség miatt ugrott be verekedni egyet, amely rendkívül felejthetőre sikeredett és csak pontozással nyert Usman. Ezúttal viszont a bajnok alaposan kitett magáért. A találkozón végig összeszedettebb és pontosabb volt a nigériai harcos és a második negyed közepén elemi erővel elindított jobbhorga akadt be, ami a mérkőzés végét is jelentette.

Az amerikai riválisa egyébként néhány másodperccel a kiütése előtt kinevette Usmant egy gyengébb kísérlete miatt. Masvidal egyébként kemény ellenfélnek számít, még úgy is, hogy 35 nyert és 15 elveszített mérkőzést jegyez. Már csak azért is említésre méltó, mert legutóbb KO-val csak 13 évvel ezelőtt, 2008-ban sikerült legyőzni. Egészen szombat éjszakáig…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!