Igazán komoly műhelymunka folyik Szombathelyen, a Haladás VSE futsal szakágában. Mint ismert, az alig egy évtizedes múltra visszatekintő szakosztályban mindig nagy hangsúlyt fektettek a saját nevelésű fiatalok képzésére és versenyeztetésére. Az eredményesség pedig mindig jó fokmérője az elvégzett munka minőségének. Ezúttal az U13-as korcsoport tett ki alaposan magáért.

Gyimesi Máté és Horváth Péter vezetésével készülő fiataloknak nem volt könnyű dolga, hiszen a kemény felkészülést követően a koronavírus-járvány is megnehezítette a munkát. Ráadásul a pandémia miatt az utánpótlás-bajnokságokat a szövetség – a kormány döntését alapul véve – felfüggesztette. Így a versenynaptár is megváltozott és csak 2 fordulós lett az alapszakasz.

A tornarendszerben lebonyolított bajnokságban a Haladás VSE két együttessel szerepelt, amelyek két külön csoportba kerültek. A csapatok erősségét jól mutatja, hogy a körbeverésnek köszönhetően a szerzett pontok mellett a gólarány is tényező volt a továbbjutást érő helyeknél. Végül az egyik szombathelyi alakulat a felső-, a másik az alsó-házi rájátszásban szerepelt.

A végső helyezésekért folytatott csata szintén két játéknapot ölelt fel és itt már kijött a lépés a zöld-fehér alakulatoknak. Az A-csapat az alsó-házban lett a legjobb, míg a felső-ház küzdelmeit veretlenül nyerte meg a B-jelű gárda. A fiatalok tudását és eredményeit pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy többen már az U15-ös csapatban is bemutatkozhattak.

Alsó-házi rájátszás 1. forduló

Haladás VSE “A” – Foci FC Hose SE 3-4
Haladás VSE “A” – Kőszegi Lóránt FC “B” 5-0
Haladás VSE “A” – Vasvár 3-0
Haladás VSE “A” – Grundball 8-0

Alsó-házi rájátszás 2. forduló

Haladás VSE “A” – Grundball 3-1
Haladás VSE “A” – Kőszegi Lóránt FC “B” 4-4
Haladás VSE “A” – Foci FC Hose SE 4-2

Alsó-ház végeredmény:

Haladás VSE “A” 16 pont (30-11)
Foci FC Hose SE (Sárvár) 16 pont (18-12)
Kőszegi “B” 10 pont

Felső-házi rájátszás 1. forduló

Haladás VSE “B” – Kőszegi Lóránt FC “A” 5-0
Haladás VSE “B” – Tápláni KSK 10-2
Haladás VSE “B” – Lurkó 3-0
Haladás VSE “B” – Söpte SE 3-1

Felső-házi rájátszás 2. forduló

Haladás VSE “B” – Kőszegi Lóránt FC “A” 3-2
Haladás VSE “B” – Tápláni KSK 5-0
Haladás VSE “B” – Söpte SE 3-1

Felső-ház végeredmény:

Hali B 21 pont (rájátszásban veretlenül) 21-3
Kőszegi Lóránt FC “A” 10 pont (23-19)
Söpte SE 10 pont (18-17)

Haladás VSE “A”: Thész Barnabás, Dömötör József, Hujber Dominik, Mikos Máté, Horváth Ákos, Horváth Áron, Sárfi Viktor, Gáspár Gergő, Kajcsos Dániel, Tóth-Szatmáry Zétény.

Haladás VSE “B”: Bognár Botond, Vessző Botond, Molnár Ákos, Szekér Milán, Bognár Barnabás, Gadó Dominik, Uzoni Eliot, Horváth Balázs, Stifter Dávid, Abért Armand, Jakab Nándor.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!