A férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének első, szombati felvonásáról ITT tudósítottunk, de azóta sem ültek el a viták az utolsó másodperc történéseiről. Pro és kontra hangzottak el érvek Badzim triplájának érvényességéről, illetve a Benke elleni szabálytalanságról, az első meccs eredménye azonban megváltoztathatatlan, az Olaj vezet 1-0-ra a párharcban.

A döntő keddi, második összecsapása előtt a Fakco KC hivatalos oldalán tette közzé, hogy megnyitja a mobil lelátókat is, így közel 3 ezer szombathelyi buzdíthatja a sárga-feketéket. Szükség is lesz a drukkerekre, hiszen a Falco nem hibázhat hazai pályán, 0-2-es hátrány akár végzetes is lehet Váradiéknak.

A szurkolókon kívül persze a jó csapatteljesítményre is szükség lesz. Ezzel kapcsolatban Gasper Okorn nyilatkozott a vasi klub közösségi oldalán.

– Mentálisan és fizikálisan is megterhelő meccsen vagyunk túl. Tudtuk, hogy a döntő összes felvonásán ilyen játékra számíthatunk. Közel volt a győzelem, de sok apró hibát vétettünk, amit a Szolnok ki tudott használni. Videóztunk, elemeztünk és tudjuk, miben kell fejlődnünk. Párharc elején mondtam, hogy ez egy olyan párosítás, ahol nüanszok döntenek, így volt ez Szolnokon is, ők szerezték meg az első győzelmet, de most mi jövünk. Hazai pályán ki akarunk egyenlíteni – fogalmazott a szlovén mester.

A szombathelyiek legjobbja, Perl Zoltán szerint a támadójátéknak kell jobban érvényesülnie.

A Falco – Szolnok döntő párharc második mérkőzésén 20.15-kor dobják fel a labdát, az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti. A szabályokat a Földházi Tamás, Cziffra Csaba, Tőzsér Dénes játékvezetői hármas igyekszik betartatni.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!