A koronavírus-járványnak köszönhetően sokáig kérdéses volt, hogy mikor folytatódhat a honi cselgáncsozók számára a szezon. A 2021-es évben a Haladás judokái csak egy februári regionális versenyen bizonyíthattak, azóta csak az edzésből jutott Atoni Zoltánék tanítványainak. A helyzetet pedig bonyolította az is, hogy a szövetség csak a 10 évnél idősebb sportolóknak engedélyezte a tréningezés lehetőségét.

Emiatt félő volt, hogy más sportág felé kacsingatnak majd az egyesület legifjabb cselgáncsozói. A szakmai munkát irányító Antoni Zoltán azonban örömmel nyugtázta, hogy kitartottak a gyerekek és alig várták a folytatást. A három hónapos alapozást követően a hétvégén megkezdődik a versenyszezon, először a Diák A és Diák B korcsoport számára kiírt Magyar Kupa fordulóval.

Erre a megmérettetésre Győrben kerül sor és a szoros menetrend miatt sok ideje nem lesz a fiataloknak a pihenésre, hiszen szinte minden hétvégére jut majd egy-egy rendezvény. Ráadásul a Haladás VSE judo szakosztálya idén is szeretné megtartani hagyományosnak mondható nyári táborát, ami tovább sűríti az amúgy sem eseménytelen előttünk álló időszakot.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!