Nem sikerült túl jól az Egis Körmend férfi, élvonalbeli kosárlabda csapatának legutóbbi szezonja. Ziga Mravljak irányítása alatt kezdte meg a 2020/2021-es évadot a Rába-parti alakulat, amely jól kapta el a fonalat. A téli időszakra viszont a koronavírus-járvány és a sérüléshullám megtépázta a keretet, ez pedig az eredményességen is meglátszott.

Február végén megköszönte a klub vezetősége Ziga Mravljak munkáját, helyére pedig a szezon végéig szóló megállapodást kötöttek a Körmenden korábban megforduló Antonis Constantinides-szel. A ciprusi trénerrel fejezte be a csapat a szezont, a rájátszás első körében pont a későbbi aranyérmes Falco búcsúztatta a piros-feketéket.

A bajnoki cím ünneplésének árnyékában a Rába-parti együttes vezetői kemény fába vágták a fejszéjüket, hiszen időben szerették volna megtalálni az új vezetőedzőt, aki kellő tapasztalattal is rendelkezik. A keresés azonban véget ért és a klub hivatalos honlapján az alábbi közlemény tudatja az új tréner kilétét, amelyet természetesen változtatás nélkül közlünk:

“Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy az Egis Körmend vezetősége megállapodott a folytatásról Antonis Constantinides-szel, aki korábban is volt már csapatunk vezetőedzője és az előző idényben is ő vette át a gárdát az edzőváltást követően.
Több jelöltünk is volt a posztra, köztük magyar szakemberek is, akikkel tárgyalásokat folytattunk a közös munkáról. Ugyanakkor a lehetőségeinknek a költségvetés keretei is határt szabtak, ezt is figyelembe kellett vennünk.
Klubunk mindenképpen olyan szakembert szeretett volna a csapat mellett látni, aki ismeri a magyar bajnokságot és a körmendi közeget is.
Antonis Constantinides megfelel ezeknek az elvárásoknak és a személyében egy olyan edző viszi tovább a szakmai munkát, aki elkötelezett a körmendi kosárlabda felé. Ennek ő maga is többször hangot adott a nyilvánosság előtt.
A ciprusi szakember már aláírta a szerződését, amely egy plusz egy idényre szól.
Az elmúlt szezon tapasztalatairól és a jövőt illető terveiről ő maga nyilatkozik majd klubunk internetes felületein.”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!