Az elmúlt hónapokban arról szóltak a hírek a megyében, hogy amennyiben a Király SE megnyerné a Vas Megyei I. osztály küzdelmeit, akkor vállalni tudná az együttes az NB III-as szereplést. Nos, sokáig volt is erre reális esélye a szombathelyi klubnak, ám végül nem sikerült behúzniuk a bajnokságot, a Sárvár FC mögött a 2. helyen végeztek, viszont ez is előrelépés számukra a korábbi években megszerzett bronzérmek után, így nem csoda, hogy a klubnál pozitívan értékelték a koronavírus járvány miatt kaotikusra sikeredett szezont.

A kiralysportegyesulet.hu terjedelmes cikkben fejti ki, hogy az együttes az egész 2020/21-es idényben egységes képet mutatott, valamint sikerült megtalálniuk a rutinos játékosok és a fiatal tehetségek megfelelő arányát a keretben.

Halmosi Péter személye különösen nagy hatással volt a csapattagokra, hisz a légiós, valamint jókora NB I-es rutinnal rendelkező futballista egyáltalán nem alibizni érkezett a gárdába, ezt mutatja a megszerzett 23 találata is, amellyel a 3. helyen végzett a góllövőlistán.

A cikkben olvasható Hegyi László vezetőedző, valamint Király Gábor évértékelője:

Hegyi László:

“A tavaszunkra, a véghajrát leszámítva, összességében nem lehet panasz. Azt hiszem, sikerült bizonyítanunk, hogy élcsapat vagyunk. Remek sorozatokat produkáltunk, februárban győztes rangadókkal indítottunk, volt hét nyert meccsünk zsinórban, áprilisban szenvedtük el az első vereségünket. A bajnokság hajrájára fáradtunk el, elsősorban mentálisan, nem fizikális értelemben. Az utolsó öt mérkőzésből csak egyet tudtunk megnyerni, két döntetlen és két vereség mellett. A kondíciónkkal nem volt probléma, a heti négy edzés meglátszott a brigádon. Az, hogy tavasszal jól szerepeltünk, köszönhető annak is, hogy télen sikerült a hiányposztjainkra megfelelő játékosokat igazolni, olyanokat, akik nem csak a pályán illettek bele a csapatjátékunkba, de közösségünkbe is pillanatok alatt beilleszkedtek. Szalay Máté és Németh Dominik alapemberek lettek, de akik kevesebb lehetőséget kaptak ennél, mint Tamás Bálint, vagy Ligeti Ricsi, ők is maximálisan éltek a rendelkezésükre álló játékidővel. Éreztem, hogy az ősszel elfoglalt harmadik helynél többre vagyunk hivatottak. Végig bíztam benne, hogy a bajnoki cím sorsába is bele tudunk szólni. Oda is értünk a tabella elejére. Voltak jó, kiváló és gyengébb meccseink is, szerencsére a társaság végig csapatként funkcionált, nagyszerű volt a csapatszellem, és a fiúk vevők voltak a munkára.  Összességében nagyon elégedett vagyok az egész évvel, olyat nyújtottunk, amit a Király SE történetében felnőtt együttes még soha. Tanulni fogunk a hibáinkból, hogy a következő szezonra még jobbak legyünk.”

Király Gábor:

“Nagyon intenzív éven vagyunk túl, hogy a legfájóbbal kezdjem: elvesztettük elnökünket, Király Ferencet, akinek személyisége pótolhatatlan űrt hagyott maga után az egyesület életében. Ugyanakkor rengeteg pozitívum is történt velünk a 2020/2021-es szezonban. Idén 15 éves a Király SE, amelyet a négy éve megkezdett, újfajta, minőségi munkának köszönhetően az év elején B utánpótlásnevelő központnak minősített a szövetség. Olyan műhelynek, amelyből megyénként jellemzően egy, esetleg kettő van. Ez nagy elismerés és hatalmas kihívás, motiváció is egyben egyesületünknek. Ami a felnőtt csapat szereplését illeti, tavaly év végén is arról beszéltem, hogy a stabil alapokban, a munkában hiszünk, mert ez az, ami lehetővé teszi majd a szintlépést, ha megérünk rá. Felnőtt csapatunk története legjobb eredményét érte el, amit jelzésértékűnek tartok. Ehhez kellett egy kiváló közösség, és olyan tapasztalt futballisták, mint Halmosi Peti, aki óriási rutinjával, pozitív hozzáállásával a pályán belülről rengeteget tudott abban segíteni, hogy fiataljaink szemlélete, játékminősége tovább tudjon fejlődni. Az idei hibákat kijavítva jövőre ezen a szakmai úton kell tovább haladnunk.”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!