Története egyik legsikeresebb szezonját zárta a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapata, amely végül a harmadik helyet szerezte meg a 2020/2021-es évadban. A női amatőr élvonal zöld-csoportjában érdekelt vasi lányok a legutóbbi hétvégén játszották utolsó bajnoki mérkőzésüket, amelyet a Nyíregyházi Kosársulival vívtak.

Az összecsapás pikantériáját az adta, hogy idegenben meglepte ellenfelét a nyírségi alakulat és odahaza nyerni is tudtak. Joggal várták tehát a visszavágás lehetőségét a szombathelyiek, akik már a találkozó elején nyomatékosították, hogy az Egyetemi Sportcsarnokban Ők szeretnének nyerni. Egy 10-0-ás rohammal kezdett a SzoESE, amit a végén még növelni is tudtak.

Igazi csapatmunkával arattak diadalt a vasi lányok, akik a sok sérült miatt elég tartalékos összeállításban voltak kényszerűen játszani. Szabó László vezetőedző nagyon elégedett volt a teljesítménnyel és kiemelte, hogy ezért a sikerért minden játékos elismerést érdemel. Hozzátette azt is, hogy a nyírségiek elleni diadallal sikerült megkoronázni az évet.

Hasonlóan pozitívnak ítélte az összecsapást a csapatkapitány, Szabó-Haklits Zsuzsa is, aki szerint könnyebb találkozó volt ez, mint kívülről tűnt. Bár többször is faragott hátrányból ellenfelük, mindig tudott újítani a házigazda, ami könnyed sikerrel ért véget. Egy dologban a tréner és a játékos is egyetértett, hogy mit hoz a jövő?! Először is megérdemelt ünneplést és egy néhány hetes pihenőt!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!