Még egy év sem telt el azóta, hogy lelkes sportbarátok összefogásából létrejött a Sárvár FC futsal szakosztálya. A vasi együttes toborzását követően olyannyira ütőképes alakulatot sikerült kialakítaniuk, hogy a regionális bajnokságot sokáig veretlenül vezették. Végül kisebb-nagyobb döccenőket követően pedig az aranyérmet is megszerezték Halmos Mátéék.

Az elsőség mellett pedig jogot is szereztek arra, hogy a következő szezont egy osztállyal feljebb kezdhessék meg. Ehhez egy párosmérkőzést kellett megnyernie a sárvári teremlabdarúgóknak. Az ellenfél pedig nem is ígérkezett könnyűnek, hiszen a Rubeola FC neve a sportág kedvelőinek számára nem ismeretlen, amely korábban az elsőosztályban megfordult és a Magyar Kupa történetébe is beírták magukat.

Egy hét leforgása alatt mindkét találkozót lejátszották a csapatok. Először Sárváron találkoztak a résztvevők. A kiegyenlített erők csatáját egyetlen góllal a vendégek nyerték meg, pedig reális esélye volt a vasi együttesnek is a győzelemre, főként Halmos Máté büntetőjét követően. A visszavágóra június első hétvégéjén került sor Kistarcsán.

A Rubeola nagy erőket mozgósított már a találkozó elején és Schrancz révén kétgólos előnyre tett szert a házigazda. A folytatásban már kevesebb helyzetet jegyeztek a csapatok. A szünet előtt azonban még egyszer beköszönt az RFC, ráadásul piros lapot kapott vendég oldalon Manganelli Attila, így emberhátrányban kellett kezdenie a második félidőt a Sárvárnak.

Bár a térfélcserét követően egyenrangú partner tudott lenni riválisának a vasi alakulat, a párharcot kettős győzelemmel zsebelte be a Rubeola FC és ezzel az is biztossá vált, hogy Soós Benjaminék a következő szezont is a Regionális bajnokságban kezdik meg.

Sárvár FC – Rubeola FC 3-4 (2-2)

Sárvár: Soós B. – Tóth L., Halmos M., Nagy T., Hegyesi Zs.
Csere: Nagy Cs. – Bankits K., Faiszt P., Kovács A., Gyenese Á., Fábián K., Manganelli Zs., Nagy M., Manganelli A.

Gólszerzők: Manganelli A. (11.), Tóth L. (12.), Halmos M. (büntetőből – 28.) illetve Kiss B. (6.), Kovács B. (8.), Józsa T. (15.), Füzy Zs. (36.)

*

Rubeola FC – Sárvár FC 5-1 (3-0)

Sárvás: Soós B. – Kovács A., Hegyesi Zs., Halmos M., Manganelli A.
Csere: Gyenese Á., Fábián K., Tóth L., Manganelli Zs., Nagy M., Németh K., Gyurcsányi Zs.

Gólszerzők: Schrancz B. (2., 4., 16.), Hadzsi M. (29.), Manganelli Zs. (öngól – 27.) illetve Kovács A. (31.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!