Egy rendkívül hosszú szezon végéhez ért a Haladás VSE második számú csapata, amely az NB II-es felnőtt férfi futsalbajnokság nyugati csoportjában szerepelt. Sziffer András alakulata az alapszakasz során egymás után gyűjtötte a skalpokat és az ezüstérmes pozícióból futhatott neki a felső-házi rájátszásnak. Itt azonban már sokkal nehezebb dolga volt a zöld-fehéreknek.

A vereségek okai leginkább abban keresendő, hogy az élvonalban szereplő együttest sújtó sérüléshullám miatt, a fakó-csapat gerincét nélkülöznie kellett a vezetőedzőnek. Így jobbára U17-es korosztályú futsaljátékosokkal kellett helyt állnia a Halinak. Az UTE ellen szintén több 16-17 esztendős fiatal kapott bizonyítási lehetőséget, akik éltek is ezzel.

Már a kezdést követően nekieesett ellenfelének a Haladás és a nyolcadik percben a vezetést is megszerezték. Ezután is a házigazda játszott veszélyesebben, de újabb gólt nem sikerült szerezniük, ami inkább a rutintalanságuknak volt köszönhető. A fővárosi együttes is vezetett néhány támadást, de igazi átütőeró nem volt ezekben, így hazai előnnyel cseréltek térfelet a főszereplők.

A folytatásban aztán a feljavuló UTE pontos szabadrúgásaival megfordította az eredményt, míg a hajrában egy gyors gólváltásra került sor. Bár a hajrában mindent megtett az egyenlítésért a Haladás, ezúttal nem sikerült a bravúr. Vereségével a 2020/2021-es bajnokságot a hatodik helyen fejezte be a szombathelyi együttes, amely a fiatalokra építve hosszú évekre sikeres időszaknak ágyazhatnak meg.

Haladás VSE II. – UTE 2-3 (1-0)

Haladás: Németh K. – Knizs O., Papp Zs., Szakasics B., Vatamaniuc-Bartha D.
Csere: Soronics G., Mézer V., Kiss P., Németh B., Horváth F., Kovács M., Puhr B.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerzőink: Németh Benjamin (8.), Mézer Viktor (35.) illetve Czerman M. (22.), Szűcs A. (26., 35.)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!