Az első félidőben az olaszok, a másodikban az osztrákok álltak közelebb a gólhoz, ám mivel nem született érvényes találat a rendes játékidőben, hosszabbítás következett.

Ebben Roberto Mancini együttese tíz perc alatt kétszer is eredményes volt, és mivel az osztrákoknak csak szépítésre futotta, az olaszok jutottak a negyeddöntőbe.Az olasz válogatott 2018 szeptembere óta veretlen, azóta 31 mérkőzéséből 25-ször nyert és megdöntötte a kapott gól nélkül lejátszott percek világrekordját, ugyanis az osztrákok szépítő találata előtt 1168 percig nem találtak a hálójába.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
NYOLCADDÖNTŐ
OLASZORSZÁG–AUSZTRIA 2–1 (0–0, 0–0, 2–0)
London, Wembley Stadion. V: Taylor (angol)

Olaszország: G. Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Acerbi, Spinazzola – Barella (Pessina, 67.), Jorginho, Verratti (Locatelli, 67.) – Berardi (Chiesa, 84.), Immobile (Belotti, 84.), Insigne (Cristante, 108.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini

Ausztria: Bachmann – Lainer (Trimmel, 114.), Dragovic, Hinteregger, Alaba – X. Schlager (Gregoritsch, a hosszabbítás szünetében), Grillitsch (Schaub, a hosszabbítás szünetében) – Laimer (Ilsanker, 114.), Sabitzer, Baumgartner (Schöpf, 90.) – Arnautovic (Kalajdzic, 97.). Szövetségi kapitány: Franco Foda (német)
Gólszerző: Chiesa (95.), Pessina (105.), ill. Kalajdzic (118.)

Az olaszokra a nyolc között a vasárnapi, sevillai Belgium-Portugália találkozó továbbjutója vár.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!