A kapusok minden értelemben kilógnak a sorból. Ők kézzel is megfoghatják a labdát, gyilkos erejű löketeket hárítanak. Nem véletlen, hogy az igazán nagy hálóőröket mindnki ismeri és tartják némiképp – a szó pozitív értelmében – őrültnek. Nem véletlen, hogy Hegedűs Péter beceneve Bohóc volt, hiszen őrületes védései mellett látványos és közönségszórakoztató megmozdulásai voltak.

Király Gábor hasonlóan izgalmas személyiség és az idei Európa-bajnokságon is felvetődött a kérdés, hogy miért nincs olyan különc kapus, akinek valamilyen érdekes ismertetőjegye van. A szombathelyi válogatottsági rekorder mackónadrágját igazi kultusz övezi. S mi köti össze a két sportembert a Haladás egyesületén és azonos poszton kívül?

Sokkal több minden, mint elsőre hinnénk. Király Gábor példaképként tekintett Hegedűsre, akinek nagy szerepe volt abban, hogy végül Király Ferenc fia ne mezőnyben, hanem a gólvonalon váljék híressé. Ráadásul mindketten a Király kapusiskolában tevékenykednek, így mára kollégák is lettek a korábbi mentor-tanítvány kapcsolatot követően.

Hegedűs Péterről életét bemutató könyv sajtótájékoztatóját követően arról is beszélgettünk, hogy kinek szól ez a kötet és milyen apropóból fogant meg a gondolat, amiért végül megszületett ez az alkotás. Király Gábor pedig felelevenítette, hogy miért olyan különleges és mégis nehéz feladat jó kapusnak lenni a mai világban…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!